Изписаха две жени, излекувани от COVID-19, от болницата във Велинград

Изписаха две жени, излекувани от COVID-19, от болницата във Велинград

Две са изписаните пациентки от Ковид- отделението на МБАЛ – Велинград, съобщиха от там.

Жена на 32 години от Драгиново и друга на 61 години от Сърница, като втората е с придружаващи заболявания – диабет и стенокардия. Благодарностите са за д-р Георги Шопов, д-р Петър Величков, медицинските сестри Ваня Гергова и Спаска Чилева, Соня Хаджиева – санитар.

Докато борбата със заразените в Ковид- отделението тече с пълна сила, приемът на пациенти в Хирургично отделение, Отделението по ортопедия и травматология и ОАИЛ продължава като се извършват, както спешни, така и планови операции. За това информира началникът на Хирургично отделение д-р Чавдар Калъчев.

За изминалата седмица за извършени две операции на перфорирали язви, едната от които е с 26-часов перитонит и увреден болен, а другата с химичен перитонит и относително стабилен пациент, операция на апендицит с локален перитонит, увреден пациент с гангрена на крайник като борбата и грижите за всички пациенти в отделенията продължава, независимо от усложнената епидемична обстановка.

По заявление на управителя на МБАЛ- Велинград д-р Жеко Чешмеджиев, в Общински съвет Велинград е входиран проект за решение от кмета д-р Костадин Коев за издаване на разрешение за строеж на външен асансьор, който ще се ситуира на източната фасада на болницата, с цел обслужване на Ковид- отделението.

С изграждането на външен асансьор ще бъде избегнато евентуално смесване на потоците. За изграждането на асансьора е изготвен инвестиционен проект и следва да се издаде разрешение за строеж от главния архитект на Община Велинград.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.