Изоставена на произвола болница търси купувач, никой не я иска
4

Изоставена на произвола болница търси купувач, никой не я иска

Изоставена от 6 години сграда на обявената в ликвидация специализирана болница за лечение на туберколозни пациенти в старопланинското село Радунци безуспешно търси  купувач, съобщи частния съдия изпълнител Десислава Цветкова от Казанлък.

Тя припомня, че до сега е провела половин дузина публични търгове, като в началото цената е била 1,2 млн. лв, колкото са задълженията за еленергия, вода, данъци и заплати към персонала. Последното „упражнение“ е било на цена от 480 000 лв., колкото е и данъчната оценка на имота с над 4000 кв. метра застроена площ, но така и не се е появил кандидат за участие.

„За съжаление от здравното министерство са се дезинтересирали от имота си, никой не е ме е търсил, от време на време ми звъни управителят на дружеството , което на практика съществува само формално, от търговския регистър разбирам че е сменен ликвидаторът, но не сме се чували и вече не зная дали ще продължим процедурата за продажба на имота!“, споделя Цветкова. По думите й огромният обект  /строителството на болницата е започнато с указ на цар Борис ІІІ през 1936 г., а е завършено през 1953-а/ вече няма никаква охрана, тя самата не знае какво е истинското състояние на 4-етажната сграда.

Обявеният за продажба болничен корпус е с разгърната застроена площ от 15 220 к.в м, на 4-те етажа са разположени лекарски и административни кабинети, рехабилитационен център, операционни и стационарни зали, санитарни помещения, складове, столова и др. Някога това е бил най-големият санаториум на Балканите, имало е стационар със 700 легла, лично царят дарил през 1936 година 500 дка гори и ливади в землището на село Дъбово, за да бъде подсигурена издръжката , припомнят запознати.

В момента в Радунци живеят около 30 души, някои от тях са работили за болницата и още чакат да си получат възнагражденията.

По телефона новият ликвидатор, назначен от МЗ , сливенският адвокат Станимир Комбалов призна , че не е ходил на място и тепърва ще се запознава със ситуацията.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.