ИЗНЕНАДА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ: Палачинкова торта със сиренце и луканка
2

ИЗНЕНАДА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ: Палачинкова торта със сиренце и луканка

Ето,че уикендът отново почука на вратата ни и е време за поредната рецепта, чиито тайни ще Ви разкрием. Освен ден за почивка и среща с близки и приятели, събота от край време е позната и като ден за палачинки. В случай че решите да разнообразите обичайната комбинация от шоколад и банани, то тази рецепта е точно за Вас - солена палачинкова торта. Тя е колкото вкусна, толкова и лесна за приготвяне, така че съвсем спокойно може да оставите малчуганите у дома да развихрят въображението си и да я украсят съвсем сами. 

Необходими продукти:

  • кисело мляко- 1 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • яйца- 2 броя
  • брашно- в зависимост от желаната доза (1 и 1/2 - 2 ч.ч.)
  • вода- за гъстота на боза
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар- 1/2 к.л.
  • сирене
  • кашкавал
  • луканка
  • майонеза
  • лютеница

Начин на приготвяне:

Разбийте добре яйцата със захарта и солта. Разтворете содата в киселото мляко и добавете към яйцата, като разбъркате сместа. Започнете да прибавяте брашно и вода, като ги редувате в малки количества. Ако желаете повече палачинки, добавете по-голямо количество брашно и вода. Накрая сместа трябва да с една идея по-рядка от палачинковото тесто, което ще направи палачинките доста по-нежни и крехки. Намазнете незалепващ тиган и изливайте по един малък черпак, като разстилате палачинката. От посочените грамажи се получават около 10 палачинки. След като се готови, идва ред на сглобяването на солената торта. Редувайте палачинка с лютеница и сирене, а след това и такава с майонеза, кашкавал и луканка. Украсете я по свой вкус. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.