0

Д вуезичната изложба „Чудотворните икони“ ще бъде представена на откриването на 16-ата среща на българските медии. Експозицията е съвместно дело на Държавния културен институт и Центъра за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев". Именно институтът, който е към министъра на външните работи, пък ще бъде партньор на Българската телеграфна агенция за провеждането на медийното събитие.

Двуезичната изложба „Чудотворните икони“ ще бъде представена на откриването на 16-ата среща на българските медии. Експозицията е съвместно дело на Държавния културен институт и Центъра за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев". Именно институтът, който е към министъра на външните работи, пък ще бъде партньор на Българската телеграфна агенция за провеждането на медийното събитие.

„Предвиждаме тази година срещата да се състои в България“, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев навръх Световния ден на културата и изкуствата, когато и агенцията подписа договора за партньорство с Държавния културен институт.

БТА ще съдейства с богатия си архив и за отбелязването на 90-годишнината от началото на дипломатическите отношения между България и Аржентина.