0

К артофените суфлета по швейцарски са истински дар от кулинарията. Приготвят се много бързо, за около 15 минути, готвят се още едва около 20-25 минути (всичко отнема общо около 40 минути). А са толкова вкусни, че сякаш рецептата им е дошла от Рая. Пробвате ли ги, няма как да не си оближете пръстите....

Картофените суфлета по швейцарски са истински дар от кулинарията. Приготвят се много бързо, за около 15 минути, готвят се още едва около 20-25 минути (всичко отнема общо около 40 минути). А са толкова вкусни, че сякаш рецептата им е дошла от Рая. Пробвате ли ги, няма как да не си оближете пръстите....

Необходими продукти:

картофи - 4 бр. големи
грюер - 115 г
масло - 115 г
сметана - 60 мл
яйца - 2 бр.
черен пипер
магданоз
сол

Начин на приготвяне:

Разрежете всеки картоф наполовина, след което го издълбайте. Смесете издълбаната картофена част със сиренето, маслото, магданоза, сметаната, жълтъците и подправките. Намачкайте добре и добавете разбитите на сняг белтъци. Напълнете картофите и ги запечете за 20-25 минути.