Изискванията за забавяне на кредитни вноски стават ясни утре

Изискванията за забавяне на кредитни вноски стават ясни утре

Към настоящия момент е финализиран проект на указание на Европейския банков орган (ЕБО) по отношение на мораториумите върху плащанията по банкови кредити в контекста на ситуацията с COVID-19, съобщиха от Българска народна банка (БНБ).

Проектът ще бъде публикуван до края на работния ден на 2 април 2020 г. В Европейския банков орган продължават консултациите, за които Българската народна банка вече съобщи и в които националната банка участва като член на Съвета на надзорниците.

На основата на одобрения в ЕБО документ Управителният съвет на БНБ ще приеме решение по прилагането на указанието на ЕБО в България и ще изиска от търговските банки да предложат за утвърждаване в БНБ единен проект на правила за частен мораториум върху плащанията по банкови кредити във връзка със
ситуацията с COVID 19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.