0

Л юбопитна заповед достигна руските военни началници – според разпореждането на главното командване на Въздушно-космическите сили, шефовете под пагон вече нямат право да държат в кабинетите си цветя и художествени картини. Ветото важи още за календарите, различните грамоти и документи, които не са поставени в рамка.

Любопитна заповед достигна руските военни началници – според разпореждането на главното командване на Въздушно-космическите сили, шефовете под пагон вече нямат право да държат в кабинетите си цветя и художествени картини. Ветото важи още за календарите, различните грамоти и документи, които не са поставени в рамка.

Указанието вече е разпратено до командирите на войнските части и неизпълнението му ще води до наказания. Междувременно стана ясно, че автобусите от градския и междуградски транспорт в Русия ще бъдат поставени на отчетност в армията. При обявяване на военно положение, споменатите превозни средства ще бъдат използвани в качеството на санитарен транспорт за доставяне на ранени до медицинските пунктове. По време на проведените неотдавна стратегически учения „Център-2019“ военните демонстрираха оборудване, което позволява бързото преобразуване на градския транспорт в медицински.  

          По-рано бе съобщено, че всички автомобили, принадлежащи на гражданите, също ще бъдат поставени на военна отчетност и ще бъдат отнемани за нуждите на армията в случай на война. В съответното предложение са указани леките коли, предназначени за превозване на пътници и разполагащи с не повече от 8 места за сядане. Експертите са категорични, че едва ли обикновените малки седани ще потрябват на военните. Предполага се, че при евентуално въвеждане на военно положение, внимание ще се обърне предимно на руските джипове УАЗ-469, УАЗ-3151, УАЗ-2966, УАЗ-3163 /«Патриот»/.