Изграждат лаборатория за социални иновации в домашната грижа

Изграждат лаборатория за социални иновации в домашната грижа

Лаборатория за социални иновации в домашната грижа ще бъде изградена в София по проект на Федерацията на социалните сдружения в България (ФССБ) в партньорство с Агенцията за социално подпомагане (АСП). Това съобщиха от министерството на труда и социалната политика.

В нея доставчиците на социални услуги ще могат да проектират и внедряват в практиката нови продукти и услуги, с които да бъде повишено качеството на живот на хората с увреждания и възрастните. От началото до средата на следващата година лабораторията ще работи дистанционно, а след това ще бъде и официално открита.

В началото на ноември 2020 г. предстои да се обяви покана за набиране на участници в първия пилотен цикъл. Те трябва да имат творчески идеи и иновативен подход, с които да бъде подобрена грижата в домашна среда. Лабораторията ще предостави необходимото ноу-хау, менторска подкрепа и консултации със специалисти от различни области. Програмата включва срещи с вдъхновяващи личности от бизнеса, науката, дизайна и технологиите, както и непосредствен контакт с потребители на домашните грижи. Участниците ще изграждат партньорства и ще преминат през серия семинари и обучения, по време на които ще се подберат най-добрите решения.

В проекта „Развитие на лаборатории за подпомагане на иновациите и предприемачеството в сферата на домашните грижи в Дунавския регион“ (D-Care Labs) по Програма за транснационално сътрудничество „Дунав” ще участват още партньори от Германия, Унгария, Хърватия, Румъния, Австрия, Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия и Молдова.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.