Изграждат Център за лица с психически разстройства в Дупница

Изграждат Център за лица с психически разстройства в Дупница

10 специалисти обслужват 15 лица

Община Дупница е одобрена по ОПРР за изграждане Център за грижа на лица с психически разстройства. Сумата за изграждането е в размер на 570 хиляди лева с ДДС. "Новото здравно заведение се планира да бъде реализирано на територията на бившата "Транспортна болница". Финансирането е изцяло безвъзмездно. Ще проведa разговори с прокуристката на общинската болница г-жа Мария Жайгарова, за да обсъдим последващите ни вече работни и конкретни действия. Капацитетът ще бъде за 15 човека, като до сега такава услуга на територията на общината не е предлагана. По Оперативна програма развитие на човешките ресурси ще бъдат назначени над 10 специалисти и персонал, като именно програмата обезпечава финансирането за самата услуга. Имаме сериозна нужда от такъв Център, който да обхване именно тази група от наши съграждани, още повече че грижата за тях ще бъде безплатна", коментира кметът на Дупница, инж. Методи Чимев.
От Община Дупница вече подготвят необходимите документи, които ще са необходими за последващото сключване на договор, преди да бъде обявена обществена поръчка по избор на изпълнител за изграждане на Центъра.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.