0

П аметник в цял ръст на легендарната българска филмова и театрална актриса Невена Коканова имат намерение да издигнат в родния й град Дупница. Инициатор на идеята е музикантът и художник Николай Табаков.

Паметник в цял ръст на легендарната българска филмова и театрална актриса Невена Коканова имат намерение да издигнат в родния й град Дупница. Инициатор на идеята е музикантът и художник Николай Табаков.

За целта ще са необходими между 30 000 и 50 000 лева, в зависимост от финалния вариант на проекта. Местната власт също ще участва в инициативата. Повечето дупничани искат бронзовата статуя да бъде поставена в градската градина.

„На 12 декември се навършиха 80 години от рождението на Невена Коканова. В Дупница скромно се отбеляза тази годишнина", коментира той в тв ефир. Според художника е градска легенда, че актрисата не е харесвала Дупница и е криела, че е от там. „Може би Дупница не е направила достатъчно за нея“, допусна той. Табаков отбеляза, че хората в града приемат идеята за паметника много добре. Предстои учредяването на сдружение, което да управлява парите от дарения, предназначени за изграждане на монумента. За целта ще са необходими между 30 000 и 50 000 лева, в зависимост от финалния вариант на проекта. Местната власт също ще участва в инициативата. Повечето дупничани искат бронзовата статуя да бъде поставена в градската градина.