Издават е-Apostille на дипломи за 8 часа

Издават е-Apostille на дипломи за 8 часа

Националният център за информация и документация (НАЦИД) започва издава е-Apostille на образователни документи от 15-и юни, съобщават от МОН. Така всеки може да удостовери дипломата си за средно или висше образование, придобита квалификация и правоспособност онлайн.

Очаква се чрез използването на съвременни технологии за издаване на Apostille и надграждането на електронния Регистър значително да се съкрати времето за издаване – до 8 работни часа, да бъде намалена цената, както и да се гарантира истинността на документите и да се елиминират възможностите за фалшификации. Електронната услуга позволява също бързо и лесно потвърждаване на Apostille от държавата по местоназначение, улеснява се разпространението на публични документи в световен мащаб, намалява и рискът от загуба на документи чрез тяхното съхраняване и предаване по електронен път. Освен това всяка заинтересована институция или лице може лесно да проверяват истинността както на хартиените, така и на е-Apostille в електронна среда.

През последните три години са издадени 72 432 бр.

Apostilles. е-Register е достъпен онлайн на https://apostille.bg/

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.