0

Н а автосалона в Женева южнокорейската компания KIA Motors демонстрира заявката си за водеща позиция при модерните задвижващи технологии с представянето само на електрифицирани модели. На щанда на марката сензация предизвика новия изцяло електрически прототип Imagine by KIA, а заедно с него дебютира и електромобилът KIA e-Soul. Електрическата гама на KIA беше допълнена от подобрената версия на Niro, станал бестселър на марката в сектора на електрифицираните кросоувъри.

На автосалона в Женева южнокорейската компания KIA Motors демонстрира заявката си за водеща позиция при модерните задвижващи технологии с представянето само на електрифицирани модели. На щанда на марката сензация предизвика новия изцяло електрически прототип Imagine by KIA, а заедно с него дебютира и електромобилът KIA e-Soul. Електрическата гама на KIA беше допълнена от подобрената версия на Niro, станал бестселър на марката в сектора на електрифицираните кросоувъри.

Концептуалната разработка, наречена Imagine by KIA е проектирана в европейския център на компанията във Франкфурт. Екстериорният дизайн на автомобила е първото нещо, което грабва сърцето и го кара да бие все по-силно. Футуристичният прототип впечатлява със спираща дъха визия, която ще накара хората да се обръщат след нея и да я пожелаят.

Imagine by KIA е първият напълно електрически пътнически автомобил с четири врати на марката. Той комбинира елементи на динамичен SUV, елегантен семеен седан и гъвкав и просторен кросоувър. Концепцията Imagine by KIA демонстрира бъдещия дизайнерски език на марката с интелигентни интерпретации на съществуващите мотиви и каросерия, в комбинация от стегнати форми, ясни линии и ефективна аеродинамика.

Европейският дизайнерски екип на KIA е използвал в максимална степен архитектурата на изцяло електрическата задвижваща система, за да увеличи пространството в купето с цел повече удобство и комфорт за всички пасажери. Концепцията е оборудвана с 21 дисплея с висока резолюция и съвършена координация, които оперират в синхрон и са разположени в горната част на арматурното табло във формата на крива. Въпреки че първоначално не е предвиден за серийно производство, прототипът Imagine by KIA демонстрира иновативни интериорни и екстериорни дизайнерски елементи, които могат да бъдат интегрирани в бъдещи серийни модели на марката.

Третото поколение на KIA e-Soul предлага удължен пробег и нулево ниво на вредни емисии в класа на градските кросоувъри. С подчертано динамична визия, новият електромобил е носител на емблематичния дизайн и закачливия характер на своите предшественици. В Европа Soul ще се предлага само като електрически автомобил, а клиентите ще могат да избират между два вида задвижване. Батериите от ново поколение на e-Soul са с капацитет 64 или 39,2 кВтч, като са с до 30% по-висока енергийна ефективност отколкото при настоящия електромобил.

Новият модел е също толкова магнетичен, колкото своя предшественик, а изцяло електрическото му задвижване го прави привлекателен за всички потребители с модерно мислене и зелено съзнание. Новата KIA E-Soul е с модернизирана предна и задна броня, които не само осигуряват по-динамичен външен вид, но и по-добра аеродинамика. Атрактивните LED светлини са интегрирани в горната предна част на автомобила, което създава усещане за стабилност, докато в профил основният дизайнерски акцент са 17-инчовите джанти с пет лъча.

Кокпитът е модернистичен и високотехнологичен, функционалността на интериора е в синхрон със съвременните интегрирани технологии. E-Soul се предлага с нови опции за персонализация по отношение на цветовете и с набор от технологии, които включват безжично зарядно устройство за смартфон, отопляеми и вентилирани предни седалки, Head-up дисплей и премиум аудиосистема Harman Kardon. В кокпита E-Soul е оборудван с новия 10,25-инчов TFT LCD дисплей и телематична система UVO Connect на KIA, чрез която водачът има достъп до актуална информация за трафика, прогнозата за времето, цени на горивата, както и подробности относно паркирането на посочен адрес, включително и такса за платен паркинг, местоположение и свободни места.

Продажбите на новата KIA e-Soul за избрани европейски пазари ще стартират от края на първото тримесечие на 2019 г. Електрическият кросоувър KIA E-Soul стандартно получава безпрецедентна гаранция от 7 години или 150 000 км, която покрива електромотора и батерията.