Изчистиха пътят до хижа “Добра вода“

Изчистиха пътят до хижа “Добра вода“

Пътят от село Дебръщица до хижа „Добра вода” в Родопите е почистен от стърчащи клони и храсти. „Вече сме на финала на дейностите по почистването на пътя, който беше много обрасъл, драскаха се колите, клоните и храстите бяха навлезли в пътната настилка, пречеха на видимостта, а това е най-прекият път за местностите Цигов чарк и Дъното, където много пазарджиклии се разхождат и почиват.

Изчистеното трасе е от Дебръщица до административната граница с община Пещера – на 2 км след хижа „Добра вода”, уточни кметът на община Пазарджик Тодор Попов.

„Радвам се, че го направихме в партньорство с един Инициативен комитет от доста хора, които участваха в реалните дейности по изчистването на пътя. Това са старите наши партньори – Стоян Пешлов и Ирина Харалампиева, както и техни съмишленици. Благодаря им, както и на ръководителя г-н Стоимен Спасов и служителите на БМ “СУОПКД – Пазара“, които се организираха и за кратък срок изчистиха пътя. Защото всички ние го заслужаваме! А най-важното – храстите пречеха на видимостта и бяха предпоставка за пътно-транспортни произшествия”, коментира още Тодор Попов.

Дейностите по почистването са реализирани като публично-частно партньорство, като участниците в Инициативния комитет са осигурили работници, Община Пазарджик -техника и консумативи и допълнително наети на граждански договор работници. В продължение на малко повече от две седмици цялото трасе е било изчистено от стърчащи дървета, клони и храсти. Кметът на Пазарджик Тодор Попов съобщи, че с тази инициатива започват дейностите по пролетното почистване в община Пазарджик и че през следващата седмица предстои провеждането на акцията „По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик”, добила популярност с името „Сливи за смет“, при която срещу предадени преработваеми отпадъци общината осигурява разсад за цветя или фиданки.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.