Изчистиха 450 трошки от варненските улици

Изчистиха 450 трошки от варненските улици

450 излезли от употреба автомобили са премахнати от варненските улици от началото на годината до края на месец юли, съобщиха от звеното „Излезли от употреба моторни-превозни средства“ към общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“ във Варна.

Издадените констативни протоколи са 523, а общо 327 собственици на изоставените трошки доброволно са предприели действия за премахването им. Прибраните от улиците и репатрираните принудително автомобили са 123. Екоинспекторите работят по сигнали на граждани и на базата на свои проверки, като маркират старите коли със специални стикери.

В момента има общо 392 набелязани такива автомобили във всички райони на града. Мярката се прилага за моторни превозни средства, които не са в движение, със стари регистрационни номера са или без номера, както и към тези, които не са преминали технически преглед през последните 2 години.

Собствениците се уведомяват и според общинската наредба, са длъжни да ги преместят в имоти, които са частна собственост, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай, излезлите от употреба автомобили се преместват принудително с техническо средство тип “паяк“ на общинския паркинг в Южната промишлена зона под Аспаруховия мост.

Там колите могат да останат до три месеца. През този период собствениците им могат да си ги приберат, след като платят такса за за репатриране и за времето на отговорното им пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени в 3-месечния срок, се предават за разкомплектоване от лицензиран оператор, а прекратяването на регистрацията им става по служебен път.

От общината са обявили телефон за сигнали за излезли от употреба МПС 052 / 820 921, както и електронна поща signali@varna.bg и op_parkingi@abv.bg.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.