Избраха нов ректор на Химикотехнологичния университет

Избраха нов ректор на Химикотехнологичния университет

Проф. д-р инж. Сеня Петрова Терзиева-Желязкова е новият ректор на Химикотехнологичния и металургичен университет в София. Тя бе избрана от Общото събрание на 4-и юли, като нейният мандат е до 2023 г., съобщиха от учебното заведение.

Досега Терзиева-Желязкова заемаше поста на зам.-ректор по акредитация и качество. Тя завършва университета, на който застава на чело, през 1986 г. в специалност „Технология на неорганичните вещества“. През 1989 -а придобива и следдипломна квалификация по професионална педагогика в СУ „Св. Климент Охрдиски“. Работата на новия ректор на ХТМУ във ВУЗ-а започва през 1990 г. като асистент. През 2003-а ѝ е присъдено научното звание „доцент“, а през 2016-а „професор“. Проф. д-р инж. Сеня Терзиева-Желязкова е и ръководител на катедра „Хуманитаристика“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.