0

И зборният ден започна нормално и без проблеми в общините, където се провеждат балотажи. Избирателните секции бяха отворени точно в 7 часа за най-ранобудните хора, които искат да упражнят правото си на вот.

Изборният ден започна нормално и без проблеми в общините, където се провеждат балотажи. Избирателните секции бяха отворени точно в 7 часа за най-ранобудните хора, които искат да упражнят правото си на вот.

В София, където вече тече балотажът между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова са разкрити 1611 секции, а право на глас имат 1 064 398 жители на столицата. Не е отворила 97-ма избирателна секция в район Триадица поради неявил се член на комисията, съобщават от ОИК

Вторият тур на изборите за местна власт във Варна също започна е започнал в спокойна обстановка, съобщават от полицията във Варна. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното произвеждане на изборите. Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Варна ще приемат заявления за издаване на удоствоерения за гласуване на граждани с откраднати, информира „Фокус“.

Нормално и без затруднения започна изборният ден и в Пловдив. Всички избирателни секции са отворили навреме и посрещат първите избиратели. 286 859 е броят на избирателите в Пловдив за втория тур на местните избори. Четирите секции за гласуване с подвижни избирателни кутии са осигурени за трудноподвижните хора. 11 са образуваните избирателни секции в големите лечебни заведения в града. Задържаните лица без влязла в сила присъда ще могат да гласуват в образуваните две избирателни секции в Пловдивския затвор и Следствения арест.