0

С толичната община купува за над 100 000 лв. защитни прозрачни плексигласови прегради за обезпечаване противоепидемичните мерки при работата на секционните избирателни комисии (СИК). Това стана ясно от обществена поръчка на кметството.

Столичната община купува за над 100 000 лв. защитни прозрачни плексигласови прегради за обезпечаване противоепидемичните мерки при работата на секционните избирателни комисии (СИК). Това стана ясно от обществена поръчка на кметството.

Защитните прегради са част от мерките, който София взима за защитата на изборната администрация, заради пандемията. Преди повече от месец здравното министерство пусна указания за мерките, които трябва да се спазват в деня на парламентарния вот на 4 април.

Секциите в 23 многомандатен избирателен район ще бъдат оборудвани с 1200 прегради, а тези в 24 и 25 МИР с по 1000.

По указанията на здравното министерство на членовете на СИК ще бъде измервана температурата преди да започнат работа. На изборните експерти ще им бъдат предоставени и предпазни средства, като се препоръчва редовно да си мият и ръцете. Препоръчва се също използване на ръкавици от членовете на СИК при контакт с лични документи, химикалки, печати и др.