Избират изпълнител на проекта за околовръстното на Пловдив

Избират изпълнител на проекта за околовръстното на Пловдив

В края на месец юни се очаква да приключи процедурата за избор на изпълнител за изработване на технически проект и ПУП-Парцерален план за Околовръстен път на Пловдив. В случай че решението за класиране не бъде обжалвано, ще бъдат сключени договори с избраните изпълнители по съответните обособени позиции.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос кога се очаква да завърши процедурата.

Министърът напомни, че обществената поръчка за изработване на технически проект и ПУП – Парцерален план за разширение на трасето с обща дължина 18,7 км е обявена от Агенция „Пътна инфраструктура“ през октомври 2019 г. То включва участъка от второкласния път Пловдив – Асеновград на територията на гр. Пловдив и отсечката от пътя III-805 в участъка от връзката му с първокласния път Пазарджик – Пловдив в посока п. в. „Царацово“ на АМ „Тракия“.

За трите обособени позиции, на които е разделена процедурата, са подадени общо 17 оферти. Те са отворени на 10 декември м.г. До март тази година комисията е проверила документите на участниците, разгледани са офертите им и са проверени техническите предложения.

Заради въведеното извънредно положение в страната, насроченото на 18 март заседание за отваряне на ценовите предложения на допуснатите участници е отложено за 15 април, обясни министърът.

След направен анализ на предложените стойности за изпълнение на поръчката за всяка една от обособените позиции, от някои от кандидатите е изискана обосновка за формиране на ценовите предложения.

Срокът за изработване на техническия проект е 120 дни за обособена позиция 1, 90 дни – за обособена позиция 2, и 150 дни за третата обособена позиция, като включва само времето за извършване на проектно-проучвателни работи.

Има процедури, които трябва да бъдат извървяни преди реалното строителство на който и да е път, както и на околовръстния път на Пловдив. Когато станат готови проектите, трябва да се пристъпи към отчуждителни процедури. Обикновено съчетаваме времето и докато траят отчуждителните процедури, провеждаме и процедурите за избор на строител, каза регионалният министър.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.