0

Всички знаем, че по дрехите посрещат. С днешната динамика в ролята на модни критици за тоалетите ни стават все повече хора от улицата. Не е казано, че трябва да броите луди пари за скъпи дрехи. „Монитор“ се разрови в тайниците на модните експерти и изрови няколко подходящи и полезни съвета, които няма да ударят силно банковата ви сметка.

Всички знаем, че по дрехите посрещат. С днешната динамика в ролята на модни критици за тоалетите ни стават все повече хора от улицата. Не е казано, че трябва да броите луди пари за скъпи дрехи. „Монитор“ се разрови в тайниците на модните експерти и изрови няколко подходящи и полезни съвета, които няма да ударят силно банковата ви сметка.

Всеки тоалет изглежда по-добре с три ключови аксесоара

Хейди Назарудин от модния блог The Ambitionista вярва, че са нужни точно три ключови допълнения към всеки тоалет, за да превърнат визията от невзрачна в стилна. „Класически слънчеви очила подходящи за формата на лицето и за предпочитане черни, красива ежедневна кожена чанта и удобни нови обувки“ - това намира за необходимо Назарудин.

Как да разберем дали ни подхождат светли цветове?

Според Назарудин всеки може да заложи на светли палитри, но някои хора се „плашат“ от тях. Съветът на модния експерт е ентусиастите първо да пробва да носят аксесоари и червило в светли цветове, преди да си закупят такава рокля или блуза например.

Трябват ви точно 20 базови дрехи

Не е задължително гардеробът ви да е пълен с дизайнерски тоалети, за да сте в крак с модата. Назарудин е на мнение, че всеки трябва да разполага с точно 20 добри попадения, за да изглежда стилно. „Сред тях са черни панталони, син блейзър, кашмирен пуловер с V-образно деколте в топъл нюанс и прочие. Можете да експериментирате с тях и с по-евтини аксесоари“, уточнява блогърката от The Ambitionista.

Как да разберем пасват ли ни дънки, без да ги пробваме?

На всеки му се е случвало да попадне на добър чифт дънки, но да бърза и да няма време да ги пробва. Има бърз и хитър трик, с който да разберем дали ще са ни по мярка, без да ги обуваме. Според стилистката Лорън Еделстийн, попълнение от екипа на онлайн бутика Shopbop, решението е едно – увийте горната част на дънките около шията си. Ако свързвате двата края без проблем, то значи, че ще ви паснат на кръста. Този съвет е изключително актуален в момента, тъй като в някои магазини пробните са затворени като мярка за сигурност покрай пандемията от коронавируса.

Какъв тип обувки задължително трябва да имаме?

Много хора не го осъзнават, но обувките са от голямо значение за цялостната визия. Освен чисти и запазени, те, разбира се, трябва да са и удобни. Според Еделстийн има един задължителен чифт, който всяка себеуважаваща се дама трябва да притежава. Това са черни обувки с остър връх на тънки високи токчета. „Те вървят през всеки сезон, елегантни са и подхождат на всеки тоалет“, намига експертът.

Как да съчетаем шал с обеци?

Ако си мислите, че този въпрос се отнася към подходящи цветове или форми като комбинация – грешите. Модният експерт Женевийв Ираола съветва да сложим красив шал и да го защипем от двете страни с обеци. Това е странно предложение, но създава илюзията за много скъп аксесоар, смята Женевийв.

Как да възкресим стара чанта с нова визия?

Ираола е на мнение, че не е нужно старата ни чанта да потегли директно към кофата за боклук. Можем да й вдъхнем живот, ако развинтим фантазията си и я ъпгрейднем сами. Според нея най-подходящият начин за освежаване е да завържем ярко шалче на дръжките.

Ключът към успешното онлайн пазаруване

Всеки, който е пълнил виртуална количка за пазаруване, знае, че преди това надълго и нашироко е обмислял дали даден артикул ще му пасне. Особено трудно е, когато търсим нови попълнения за гардероба си от чуждестранни сайтове, в които посочените мерки не са ни познати. Започва цяло проучване, докато разберем кой е нашият размер. Следващия път обаче не помним и процесът започва наново. Затова експертите съветват да отделим време за изготвяне на таблица с размерите на бюста, кръста, бедрата и прочие, която да ни е под ръка за всяко следващо онлайн пазаруване.