0

К ак да задържим вниманието на мъжа, когото в моментно умопомрачение сме решили да окичим с етикета „Избраника“? Този въпрос рано или късно занимава всяка девойка от момента, в който усети първите трепети на любовта докато поне един „принц“ не заслужи гореспоменатата титла като така спре всеки порив на жената да експериментира с уменията си във флирта.

Как да задържим вниманието на мъжа, когото в моментно умопомрачение сме решили да окичим с етикета „Избраника“? Този въпрос рано или късно занимава всяка девойка от момента, в който усети първите трепети на любовта докато поне един „принц“ не заслужи гореспоменатата титла като така спре всеки порив на жената да експериментира с уменията си във флирта.

Да забършеш случаен индивид в бара се оказва в пъти по-лесно - обличаш си късата пола, гледаш го настоятелно и пърхаш с мигли. Какво обаче следва да направим, ако си представяме връзката с този човек по-дълга от продължителността на махмурлука?

В кратки стъпки днес ще прелистим набързо страниците на женския наръчник за свалки, за да откроим основни трикове, които днес представителките на нежния пол използваме, за да спечелим за по-дълго време вниманието на избраника ни.


Проучете го в социалните мрежи

Това е една от първите хитринки, които използват дамите в похода си към сърцето на някой мъж, особено днес. Намерете профила му в социалните мрежи – било то Фейсбук, Туитър или Инстаграм. Само по каченото съдържание там можете да си извадите немалко изводи. Включително можете да си дадете и по-ясен отговор на въпроса дали даденият мъж заслужава вниманието ви. Ако критикува по-едрите дами, качили си снимки по бански от плажа или всяка втора публикация му е свързана с творчеството на Цеца – най-вероятно това не е човекът за вас. От постовете му обаче можете да проследите още кои са любимите му филми, книги, какви са хобитата му, къде обича да пътешества... Така, можете да откриете повече допирни точки помежду ви или да откриете нови теми на разговори, с които да заковете интереса му.


Не се натрапвайте

След като идентифицираме обекта на желанията си инстинктивно искаме да прекарваме цялото си време с него. Грешка! Освен ако не става въпрос за свалка за една нощ, мъжът не обича да му се натрапват, а напротив – бъдете загадъчни, за да възбудите интереса му. Колкото по-малко личи, че си падате по-него, толкова повече той ще се опитва да ви впечатли. Пък и ако в крайна сметка избраникът ви не споделя тези симпатии, ще си спестите унижението.


Слушайте го с интерес

Падате си по IT специалист, който ви говори за Java, C++ и други непознати за вас животни, или пък е адвокат и ви говори в алинеи, членове и... На кого му пука? Със сигурност не и на вас, но трябва да слушате внимателно и с блясък в очите. Усмихвайте се тъпо, прозявайте се на ум или си тананикайте – няма значение, стига той да си мисли, че се вълнувате от заниманията му. Колкото на вас са ви интересни колите, спортът и куфарчето с инструменти, толкова и на него му пука за маникюра ви, новия сериал и какво е казала съседката. Ако започнете сериозна връзка взаимно ще се научите какви теми за разговор са подходящи, но за да спечелите сърцето му - трябва да попивате всяка негова дума с интерес.


Смейте се на шегите му

„Две гарги летели и особено втората“. Кой се смее на такива тъпи шеги? Най-вероятно момчето, по което се падате. Той ще очаква и вие да се превивате от смях на подобни тъпизми. И тук трябва да симулирате. Повечето представители на силния пол искрено вярват, че са комици от класа, а ако не оцените това им качество за тях е равно на смъртна обида. А и редица изследвания сочат, че мъжете се влюбват първо в усмивката (а не в дупето и гърдите ви). Така с един куршум ще убиете два заека – той се радва, че оценявате хумора му, а вие го пленявате с холивудска усмивка.


Правете се на безпомощни

В ДНК-то на всеки мъж е заложен инстинктът да се прави на герой. Можете сами да си отворите буркан, да си смените крушката и дори гумата на колата? Чудесно, но не и ефективно. Намерете удачен повод да помолите момчето, което харесвате, за помощ. В момента, в който то види, че се е справило с трудната задача и го гледате с обожание, връзката ви почти е уредена. Само не прекалявайте – никой не иска да се грижи за вечно нуждаеща се жена, която не може да си върже и обувките сама.


Оставете го да направи първата крачка

Колкото и да обичаме да казваме, че днес половете са равни, то относно романтичните отношения все още цари внушението, че мъжът следва да направи първата крачка. Няма да оспорваме. Важно е представителят на силния пол да поеме кормилото в старта на връзката ви. Той първи да ви покани на среща или той първи да ви целуне. В случай, че изземете тази му функция, първо – рискувате да ви сложи в графата „лесни жени“. От друга страна пък е вероятно и да нараните егото му. Макар и да не си го признават, мъжете все още гледат на флирта като на своеобразен лов. Ако не могат да се похвалят с трофея, който сами са заслужили, то това би бил сериозен удар срещу достойнството им.

Не ги оставяйте обаче „на тъмно“, а им давайте достатъчно сигнали, че има смисъл да предприемат първата крачка.