0

Б ългарската спринтьорка Ивет Лалова-Колио вече направи първата си тренировка на стадиона за загряване в Токио и обяви, че е в добра форма, здрава и готова за своя първи старт на игрите.

Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио вече направи първата си тренировка на стадиона за загряване в Токио и обяви, че е в добра форма, здрава и готова за своя първи старт на игрите.

За 37-годишната състезателка това е пета олимпиада, като ще стартира в сериите на 200 м на 2 август.

„Днес разбрах, че третият е най-трудният ден откъм аклиматизация, но се справям много добре. Часовата разлика не е нещо ново за мен, много пъти съм бягала и тук в Азия, и в Япония“, сподели пред БНТ Лалова.

Тя допълни, че постоянните тестове за COVID-19 не я притесняват и е останала приятно изненадана от топлото посрещане на японците. „На всеки ъгъл, особено около олимпийското село, има много хора, с подаръци и плакати. Те ни поздравяват на всеки светофар. Мислех, че самите японски граждани не ни искат, но не е така“, каза още спринтьорката ни.

„Смятам, че сега съм подготвена и ще направя едно хубаво бягане. Сигурна съм“, уточни още Ивет Лалова.

Тя влиза в ролята на екскурзовод из олимпийското село, от където непрекъснато пуска видеа и постове в социалните мрежи. От едно от тях се видя, че атлетите ни прибягват към ледена вана след тренировка, което потвърждава притесненията на всички за големи горещини в Токио. Около пистата организаторите са разположили множество такива легени за възстановяване, от които вече се възползваха и скачачите ни Габриела Петрова и Тихомир Иванов.