Ивет на олигарсите обслужи и Божков

Ивет на олигарсите обслужи и Божков

Гаври се в социалните мрежи с акциите на „Левски“

-        Наел Добромирова да буни бунтове срещу държавността

-        Цветомир Найденов: US департаментът определи Божков още през 2009 г. за най-печалния гангстер

Укриващият се в Дубай от българското правосъдие олигарх Васил Божков е изтупал от нафталина създадената от останалите сенчести босове „Протестна мрежа“ в опит да се спаси от висящите 11 обвинения срещу него. За целта хазартният бос се е обърнал към услугите на бившата протестърка от кръга на олигарсите Иво Прокопиев и Цветан Василев - „пиарката“ Ивет Добромирова.

Скандалната блондинка е сочена за новия медиен гуру на Васил Божков, като най-вероятно тя стои зад „идеята“ хазартният бос да организира поредица от фейсбук атаки срещу държавността и гаври с акциите на ФК „Левски“. В сряда сутринта Божков разигра нов цирк, като пусна интернет гласуване във Фейсбук, което трябвало да "определи" кой да е новият собственик на ценните книжа. Към анонса за анкета пък има и сериозна заплаха към държавата, че "предстоят нови" избори.

За поредния цирк хазартният бос предупреди преди ден, когато пусна поредно словоизлияние в официалната си фейсбук страница, която в последните десет дни ползва за трибуна, от която готви метежи срещу държавността. В медийните среди се твърди, че именно

Ивет поддържа фейсбук страницата на избягалия

в ОАЕ бизнесмен. Може би и на нея се дължи гениалната идея за съобщаване на "важната" информация от Божков точно във времето, в което Националният оперативен щаб дава редовните си брифинги в 8 ч всяка сутрин. Проверка на „Телеграф медиа“ показа, че обвиняемият Божков си е направил и профил в Инстаграм. Там също изгря анкетата за гласуването, но резултатите категорично се различават от тези в профила във Фейсбук, което пробуди недоумение във феновете и те веднага започнаха да се питат къде плаща повече на тролове, за да се имитира електронният вот.

Епизодичната кариера на Ивет изгря по време на служебния кабинет на Марин Райков, на когото тя беше пресаташе. Уж опозиционната й дейност я изстреля в "Протестна мрежа" заедно с мъжа й Румен Петров, брат на печално известния водещ на "Панорама" Бойко Василев. Поредната провокация идва на фона на разкритията,

Божков е успял да уреди bTV със скандален договор

за 8 млн. лв. с пари на Държавния тотализатор. Самата медия пък се оказа оплетена от пипалата на трима олигарси с проблеми с правосъдието – освен Божков, това са подсъдимият банкер беглец Цветан Василев и Каолиновия бос с две висящи дела за афери в приватизации – Иво Прокопиев. Влиянието на хазартния бос в националния ефир бе разкрито пред „Телеграф медиа“ от бившия му съдружник Цветомир Найденов. Той посочи, че зад влиянието на Божков в bTV стоял международният аферист Барак Алон, който свързал хазартния бос с шефа на медията Флориан Скала.

Името на Барак Алон обаче далеч не е случайно. То стана публично известно покрай разследването на другия подсъдим олигарх – Цветан Василев. През лятото на 2014 г., докато България се тресе от скандала с източването на пирамидата КТБ, БГ Мадоф се е покрил отначало във Виена.

Кредитният фараон Цветан Василев вечеря в луксозен ресторант

в австрийската столица. Компания на масата му прави международният аферист Барак Алон, източил два трезора в Чехия и Унгария. Публицистичните предавания в телевизията, в това число сутрешният блок на bTV пък се доказаха като важна бръмка от целия "мейнстрийм" за продуциране на дезинформация и фалшиви новини, създаден от Иво Прокопиев.

„През 2009 г. Държавният департамент на САЩ определи Васил Божков като най-печалния гангстер на България. Това е според официалните им документи. 2020 г. е станал още по-печален“. Това коментира ексклузивно пред "Телеграф медиа" шефът на "Ефбет" Цветомир Найденов по повод новата подигравка, публикувана във Фейсбука на обвиняемия олигарх.

"Сега ще гледаме поредния фарс, в който най-печалният ни гангстер ще се прави на Централна избирателна комисия (ЦИК) и ще прави избори за "Левски" с електронна анкета. Не му чета глупостите, но според мен не може да се избира нов собственик с анкета. Ако избраният не иска, тогава какво правим? Какви са тези експерименти. Наблюдаваме заложническа криза с акциите на „Левски“. Най-голямата сила в света САЩ го определи за най-печалния ни гангстер. Година след година става още по-печален, печален. Първо феновете се определиха като хора, които искат да вземат акциите, после легендите в лицето на Наско Сираков, за какво ги прави тези циркове Божков не знам. Но в крайна сметка неговата стратегия е да държи акциите, защото иска да има публичност, защото, ако ги предаде, няма кой да му чете написаното по салфетки и листчета. Всички ще го забравят бързо като други укриващи се от закона лица в чужбина.“

Пиарката учи и брата на ЛиЛана на циркове

 

Бившата пиарка Ивет Добромирова явно дава "гениални" съвети не само на обвиняемия Васил Божков, но и на обкръжението му. Флагманката на "Протестна мрежа" Добромирова е близка приятелка на певицата ЛиЛана, която според Цветомир Найденов е любовница на Божков. Вероятно по тази линия пиарката дава ценни указания и на брата на ЛиЛана да се изкарва жертва на правосъдието, като отказа да плати гаранцията си от 50 000 лева. Бийтбоксърът Александър Деянов - SkilleR обяви през социалните мрежи, че предпочита да влезе в ареста в знак на протест.

Добромирова и ЛиЛана припокриват общи интереси в саботирането на въвеждането на тол системата в България от австрийската фирма „Капш“. Мъжът на Добромирова - Румен Петров, който е и брат на водещия на „Панорама“ Бойко Василев, пък е работил чрез адвокатската си кантора за интересите на чешкия кандидат за създаването на тол системата "Толлнет". Адвокатът от същата кантора Милен Шопов е защитник на част от арестуваните покрай разплитането на аферите на избягалия в Дубай Васил Божков. По време на процедурите около конкурса за изграждането на системата за събиране на такси от републиканските пътища двете изляха кофи с помия срещу австрийската фирма „Капш“, която изгражда тол системата. Публикациите валяха през пропагандните им канали – сайта за  фалшиви новини на Добромирова "Терминал 3", препечатвани след това от сайта на ЛиЛана Obshtestvo.net, и обратното.

Бившата „умна и красива“ Добромирова се саморазкри с публикация във Фейсбук в защита на ЛиЛана. В същия стил вчера братът на ЛиЛана се ожали във Фейсбук: „Срокът за плащане на гаранцията ми изтече. Категорично отказвам да се снижа, докато бурята отмине, особено когато истината и документите са на моя страна, а съвестта ми е чиста". След това анонсира, че в 10,30 ч. ще е с багажа си пред ареста на „Майор Векилски“, а анонсът му услужливо бе предаден в новините на падналата на нивото на кабеларка и обслужваща интересите на подсъдимите олигарси bTV.

Домусчиев обори с числа и факти внушенията на Божков (bTV) ТВ 

"Бях решил да не се занимавам повече с обвиняеми, манипулатори и всякакви видове дребни душици, изпълзели в медийното пространство. Взимайки предвид вълната от внушения, която медиите на обвиняемия Прокопиев и гравитиращи около него субекти, начело с Божков ТВ изкараха, реших да посоча една от цифрите, която бившият приятел Васил Божков умишлено премълча. През 2017 г. (това е година и половина преди да купя Нова ТВ) приходите от реклама и предавания от Националната лотария в Нова ТВ са 21.7 МЛН. ЛВ.!!!" Това написа във Фейсбук мажоритарният собственик на Нова ТВ Кирил Домусчиев в отговор на манипулативните внушения, отправени от обвиняемите бизнесмени Васил Божков и Иво Прокопиев.

„Уважаеми, господа Манипулатори, и шведските собственици на Нова ТВ по това време ли са рекетирали Божков или просто е било бизнес, без който Лотарията не може да се развива?! През 2018 г. Божков рязко е намалил рекламата, защото Нова ТВ не изневери на журналистическите принципи и морал и отрази дебатите по Закона за хазарта обективно, вместо да подкрепи Божков в битката му с Валери Симеонов, което той е поискал от телевизията тогава. Намаляването на ТВ рекламата доведе до спад на приходите на Лотарията през 2019 г. и това накара Божков да поиска от мен да договорим ново рекламно споразумение и подкрепа за индустрията срещу сивия сектор“, пише още Домусчиев и посочва, че е факт, че Нова ТВ разграничава търговската от редакционната си политика.

„Факт е, че Нова ТВ е водещата телевизия в България и се радва на най-голямо доверие от зрителите! Този факт Прокопиев и компания не могат да го преживеят и няма никакво съмнение, че ще продължат с манипулациите и клеветите. Сетих се за Антикорупционният фонд на обвиняемия Прокопиев. Това е абсурдно! Смях!!! Да си направи и частен съд, и прокуратура! На Божков мога само да кажа: Много ми падна в очите! Защитавах те на принципна основа през 2018 г. (преди да купя Нова ТВ). Ако знаех за укриването на такси и другите престъпления, това нямаше да се случи“, категоричен е собственикът на Нова ТВ.

Валери Симеонов: Хазартният бос е изпечен дубайски лъжец

Васил Божков е изпечен дубайски лъжец, почти всичко, което казва, е лъжа. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира действията на обвинения в 11 престъпления бизнесмен, укриващ се в Дубай, пред Нова телевизия.

"Защо трябва да се занимаваме от сутрин до вечер с Васил Божков. Коментирането на един човек с 11 обвинения не е състоятелно", отсече Симеонов. Относно СМС-ите, за които Божков твърди, че си е разменял с финансовия министър Владислав Горанов, той попита дали кореспонденцията е автентична и допълни: "Да не говорим, че за мен е изключително подозрителен един човек, който си пази СМС-ите от преди две години. Това означава ченгесарско мислене, нагласа към рекет, това говори за психиката на човека". Според Симеонов държавата трябва да помогне на "Левски" колкото и на другите клубове

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.