0

Т еатър „Българска армия“ ще отбележи всенародния празник Ивановден с подарък за всички именници – те ще гледат на 7 януари Шекспировата комедия „Много шум за нищо“ безплатно. Освен Иван, Иванка, Янко, Яна, Жан, Жана и носещите производни на тези имена, бонусирани ще бъдат и придружаващите ги близки и приятели, които ще влязат в театъра с билети на половин цена. За всички гости на представлението ще има по чаша вино от именника на сцената – актьора Иван Радоев.

Театър „Българска армия“ ще отбележи всенародния празник Ивановден с подарък за всички именници – те ще гледат на 7 януари Шекспировата комедия „Много шум за нищо“ безплатно. Освен Иван, Иванка, Янко, Яна, Жан, Жана и носещите производни на тези имена, бонусирани ще бъдат и придружаващите ги близки и приятели, които ще влязат в театъра с билети на половин цена. За всички гости на представлението ще има по чаша вино от именника на сцената – актьора Иван Радоев.

Спектакълът на проф. Красимир Спасов „Много шум за нищо“ е сред най-дълголетните на армейската сцена – играе се вече над 22 години. Редом с отличния Иван Радоев в него се изявяват още плеяда талантливи актьори от няколко поколения – Веселин Ранков, Милен Миланов, Ненчо Илчев, Георги Къркеланов, Александър Дойнов, Мимоза Базова, Мирослав Пашов, Стойко Пеев, Асен Кобиларов, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Евелин Костова, Калин Иванов, Йордан Алексиев, Йордан Ръсин.

По време на дългия сценичен живот на постановката през нея са преминали още куп обичани актьори: Стефания Колева, Камен Донев, Георги Новаков, Вълчо Камарашев, Кристина Янева, незабравимите Мирослав Косев и Иван Ласкин... Песента към спектакъла – „Рай“, пък е емблематична за Стефан Вълдобрев като певец и композитор.


„Любовта тук е и като предложение да се случи, и като възможност да се постигне. А основанията това да стане са наглед повече от благоприятни: млади хора, обладани от любовно чувство, съответните любовно-еротични игри, за да бъде то – чувството, активирано, затвърдено, възнаградено с взаимност и накрая успокоено в щастлив брачен съюз. Но, както винаги при Шекспир, цялото това романтично описание се оказва една голяма привидност. Всъщност „Много шум за нищо” е за невъзможността любовта да се случи, да се постигне, да се разкаже“, твърди режисьорът Красимир Спасов.