0

И ван Бърнев и Албена Михова снимат нов филм в най-големия град в щата Тенеси – Мемфис. Обичаните български актьори заминаха отвъд Океана в началото на октомври, за да се включат в проекта „Мирис на липа“ (The Scent Of Linden). Той е режисиран от Цветана Денкова – Сиси, която изследва идеята за американската мечта.

Иван Бърнев и Албена Михова снимат нов филм в най-големия град в щата Тенеси – Мемфис. Обичаните български актьори заминаха отвъд Океана в началото на октомври, за да се включат в проекта „Мирис на липа“ (The Scent Of Linden). Той е режисиран от Цветана Денкова – Сиси, която изследва идеята за американската мечта.

За вдъхновение тя използва и собствените си спомени от детството, когато семейството й емигрира в САЩ.

„Мирис на липа“ ще се подвизава в жанра на черната комедия. Във филма ще участват още Иван Петрушинов, Тончо Токмакчиев, Албена Колева, Жанет Иванова, Йоана Буковска-Давидова, Рени Врангова, Мария Бобева, Ивайло Димитров и Георги Златарев.

„Филмът ще е първият български такъв, който е изцяло продуциран в САЩ“, обяснява Денкова пред изданието Commercial Appeal. С бюджет от около половин милион долара, спонсориран отчасти от Film Collaborative, проектът ще бъде заснет само в района на Мемфис.