Щеше да е смешно, ако не беше страшно. С един замах да се унищожи един вестник. Смятам, че работата на Патентното ведомство е да прецени и да регистрира марката.

Доколкото знам, е направило това през 1999 година. През това време, ако е имало някакви претенции от английския вестник The Telegraph, те щяха да дойдат. Освен това ние имаме издателски карета. В тях е ясно написано кой е издателят, къде се издава вестникът.

Ако имаше нещо общо с английския, щеше непременно да бъде отбелязано там. Не може вестник да се издава по друг начин. Също така даваме отчет в Министерството на културата всяка година кой е издателят на определен вестник. И всеки интелигентен човек може да разбере, че вестник „Телеграф“ няма нищо общо с вестника в Англия.

По същия начин може да се посегне и на други вестници, които имат думата: „Трибуна“, „Глас“ и др. Нашият вестник е „Нов живот“. Нищо чудно в Русия да има „Новая жизнь“. Значи ли, че ние трябва да бъдем под заплахата някой да ни вземе хляба?

Когато вземеш името на един вестник, ти вземаш всичко. Той трябва да почне от нулата. Ние от управителния съвет на Асоциацията на регионалните медии смятаме, че трябва по-внимателно да се действа с медиите. И без това сме на прага на оцеляването. Само това ни трябва – някой отгоре да ни посегне и да ни настъпи. Както се казва: едвам кретаме, остава да имаме и такива страхове.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

На болен гръб и сто тояги са малко

Изненадващо предложение на Националната здравноосигурителна каса за ограничаване броя на изписваните и плащани от нея лекарства за едно заболяване в новия рамков договор с лекарския съюз е на път да отключи обществено недоволство.

Защо никой не вярва в съдебната реформа?

Никой у нас не вярва, че съдебната реформа се случва. При гражданите това се дължи на факта, че вярват във фалшивите новини доста по-често, отколкото трябва, или пък доста по-рядко, отколкото заслужават, срещат справедливост.

Родителски неволи

Свикнали сме да чуваме как родители се жалват, че детето им не е прието в ясла, детска градина или първи клас. Сагите тогава са големи. Да не говорим, че имаше времена, в които за елитно училище майки, баби и татковци се редуваха по цели нощи в колите, за да се уредят с място.