Иван Бунков: Щеше да е смешно, ако не беше страшно

Иван Бунков: Щеше да е смешно, ако не беше страшно

Щеше да е смешно, ако не беше страшно. С един замах да се унищожи един вестник. Смятам, че работата на Патентното ведомство е да прецени и да регистрира марката.

Доколкото знам, е направило това през 1999 година. През това време, ако е имало някакви претенции от английския вестник The Telegraph, те щяха да дойдат. Освен това ние имаме издателски карета. В тях е ясно написано кой е издателят, къде се издава вестникът.

Ако имаше нещо общо с английския, щеше непременно да бъде отбелязано там. Не може вестник да се издава по друг начин. Също така даваме отчет в Министерството на културата всяка година кой е издателят на определен вестник. И всеки интелигентен човек може да разбере, че вестник „Телеграф“ няма нищо общо с вестника в Англия.

По същия начин може да се посегне и на други вестници, които имат думата: „Трибуна“, „Глас“ и др. Нашият вестник е „Нов живот“. Нищо чудно в Русия да има „Новая жизнь“. Значи ли, че ние трябва да бъдем под заплахата някой да ни вземе хляба?

Когато вземеш името на един вестник, ти вземаш всичко. Той трябва да почне от нулата. Ние от управителния съвет на Асоциацията на регионалните медии смятаме, че трябва по-внимателно да се действа с медиите. И без това сме на прага на оцеляването. Само това ни трябва – някой отгоре да ни посегне и да ни настъпи. Както се казва: едвам кретаме, остава да имаме и такива страхове.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.