Ива Уорън: Нашата цел е България да има силен футболен отбор с името „Пирин“
2

Ива Уорън: Нашата цел е България да има силен футболен отбор с името „Пирин“

Ива Уорън, представител на „Емирейтс Уелт” за България, основен рекламодател на  ОФК „Пирин“, представи възможностите и намеренията, свързани с бъдещето развитие на футболния отбор. По време на редовно заседание на Общински съвет  тя начерта главните насоки, по които ще се работи в бъдеще: „За нас няма по-желан партньор за работа от Община Благоевград. Крайната ни цел е Благоевград и България да имат един силен футболен отбор с името „Пирин“, който отново да е фактор и пример в този спорт“, категорична бе Ива Уорън. Тя е родом от Благоевград и е дъщеря на дългогодишния футболист от „Ботев“ и после „Пирин“ – Благоевград  Димитър Дацев.

Тя подчерта, че най-важната задача е финансовото стабилизиране на клуба и сподели, че компанията на „Емирейтс Уелт“ ежедневно работи по въпроса, като за целта в момента са направени един спонсорски договор и едно дарение: „Имаме намерение, до края на следващия месец, задълженията на клуба, особено към състезатели и персонал, да бъдат сведени до нула, и на 25 юли всички в семейството на ОФК „Пирин“ да получат редовното си и договорено заплащане за месец юни. Бюджетът, който ще  подсигурим, е отличен за българските стандарти. Възнамеряваме с поставянето на целите, той да бъде реципрочен на това, което се очаква“, каза още Ива Уорън.

Тя бе категорична и по отношение на плановете за подобряване на условията в Детско-юношеската школа на отбора. От изказването й стана ясно, че в момента се изготвя бизнес план, както и конкретно предложение за промяна на формулата на управление на клуба, които ще бъдат оповестени след финализирането им.

Относно свършеното до този момент от „Емирейтс Уелт”, с подкрепата на Община Благоевград, е почти занулените задължения за 2018 година: „Остават за доплащане единствено възнаграждения на бивши състезатели, с които имаме подписани споразумения това да стане до края на тази година. Възнамеряваме това да се случи по-рано. Задълженията към доставчиците са сведени почти до минимум, като нашето намерение в рамките на един-два месеца и те да  бъдат разплатени“, каза още Ива Уорън.

Тя сподели, че вече има закупена нова  модерна екипировка за мъжкия отбор и треньорския състав в на ОФК „Пирин“, като същата ще бъде осигурена и за състезателите в ДЮШ на клуба. По време на заседанието стана ясно още, че е подсигурен тренировъчен лагер за мъжкия отбор.

Относно транспорта, също са предприети действия за осигуряване на по-добри условия.  Ива Уорън подчерта, че се осъществява градивен диалог с бизнеса, както и с привържениците на отбора. Работи се усилено и за подобряване на материалната база. 

„С оглед на всичко направено за спортната инфраструктура през последните години, ние имаме една прекрасна основа да създадем нещо хубаво и ОФК "Пирин" да гони едни по-високи цели и признания не само на национално, но и на международно ниво“, сподели още Ива Уорън. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.