0

И талия постигна втора убедителна победа на Евро 2020, като този път разби Швейцария с 3:0 на Стадио Олимпико в Рим. В мача на откриването на 11 юни „адзурите“ постигнаха същия резултат срещу Турция и вече уверено гледат към фазата на елиминациите.

Италия постигна втора убедителна победа на Евро 2020, като този път разби Швейцария с 3:0 на Стадио Олимпико в Рим. В мача на откриването на 11 юни „адзурите“ постигнаха същия резултат срещу Турция и вече уверено гледат към фазата на елиминациите.

Точни за Скуадрата бяха Мануел Локатели на два пъти и Чиро Имобиле в края на двубоя.

В 18-ата минута Италия отбеляза първа попадение. След центриране от корнер на Лоренцо Инсиние, Джорджо Киелини се пребори с няколко защитници на швейцарците, ориентира се най-добре и вкара топката в мрежата. Оказа се обаче, че Киелини е играл с ръка при въздушния сблъсък с противниковите защитници и голът му бе отменен.

Само 6 минути по-късно пък той трябваше да напусне и терена заради травма, заменен от Франческо Ачерби.

Италия поведе официално в резултата в 26-ата минута. Мануел Локатели пусна страхотен пас към Доменико Берарди, който проби отлично по десния фланг, стигна почти до аутлинията и подаде по земя, където Локатели реализира на празна врата.

Отново Локатели покачи за адзурите в началото на второто полувреме. Той получи топката на границата на наказателното поле, обърна се и стреля много мощно, като не остави шанс на вратаря Ян Сомер.

Така Локатели стана едва третият футболист, отбелязал два гола в един мач от европейско първенство за Италия след Казираги и Балотели.

В 89-ата минута на двубоя Чиро Имобиле оформи класическото 3:0 с шут от далечно разстояние.

В по-ранния мач от същата група "А" Уелс победи Турция с 2:0.

Преди мача в Рим пък италианската полиция обезвреди бомба, заложена в кола в близост до Стадио Олимпико.