Италианско-саудитско обединение ще строи газопровод до сръбската граница

Италианско-саудитско обединение ще строи газопровод до сръбската граница

"Булгартрансгаз" избра Обединение "Консорциум Аркад" за реализация на проекта на разширение на газопреносната ни мрежа, предвиждащ за изграждане на паралелен газопровод до българо-сръбската граница, съобщават от ведомството.

Другите 2 обединения подали оферти за участие в процедурата бяха- ДЗЗД Консорциум "Газово развитие и разширение в България" (ГРРБ), Обединение от "ОТ Industries Fovallkozo Zrt., OT Industries - KVV Kivitelezo Zrt."

Изборът на изпълнител е осъществен чрез прилагане на показателите от методика за комплексна оценка, зададени от "Булгартрансгаз" ЕАД, като избраният консорциум е предложил икономически най-изгодната оферта по предварително обявения критерий за възлагане "оптимално съотношение качество/цена".

Предложението на Обединение "Консорциум Аркад" включва най-ниските цени, както за изпълнение на всички дейности от предмета на поръчката при максимално допустим срок на изпълнение на дейностите 250 календарни дни, така и при изпълнение на всички дейности от предмета на поръчката при максимално допустим срок на изпълнение на дейностите 615 календарни дни, се посочва в съобщението на газопреносния оператор.

Избраният консорциум е обединение от чуждестранни компании, като негови членове са Аркад Ей Би Би С.п.А. - Италия и Аркад Енджиниъринг енд Констракшънс Къмпъни - Саудитска Арабия.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.