Италиански сенатор иска доживотна за Дамян, убил старица в Милано

Италиански сенатор иска доживотна за Дамян, убил старица в Милано

Българинът бил приет като член на семейството на жертвата

Да гние до живот в затвора, пожела на убиеца Дамян Борисов Добрев заместник-председателят на Сената на Италия и виден активист на партията „Лига“ Роберто Калдероли. Той изрази възмущение от факта, че 22-годишният български гражданин, който в събота вечерта претрепа с буркан конфитюр деветдесетгодишната Карла Куатри Боси, след пъкленото си деяние отишъл на дискотека.

„Той убива една възрастна жена с абсолютно несъстоятелни мотиви, за шепа евро, след което заминава да танцува без каквито и да било угризения на съвестта, сякаш нищо не се е случило”, заяви Калдероли пред журналисти.

В същото време големият син на жертвата Паоло Боси, който е ветеринар, каза за няколко медии от Милано, че нашенецът бил взет от него, брат му и майка им преди няколко години направо от улицата и всички гледали на него като на член от семейството. Особено грижовна към Дамян била именно убитата госпожа Карла Боси, която непрекъснато му угаждала с дребни подаръци, перяла го и го гледала едва ли не като свое дете. Не случайно в трагичната съботна вечер тя отворила на нашенеца вратата на собствения й апартамент, веднага след като той позвънил. Нещо повече, по нейна лична покана Дамян участвал в празничната коледна вечеря на семейството, където бил получил хубав подарък. „Мама трябваше да стане скоро прабаба, но за жалост не доживя този радостен момент!“, заяви през сълзи синът й.

Добри думи за българина намери енорийският свещеник на района, където се намира чифликът за селски туризъм на семейство Боси – дон Бруно. Той го описа като добро момче, което често идвало при него в църквата, само дето от време на време прекалявало с алкохола и ставало заядливо.

Като абсолютен крадец на дребно, който редовно тарашел за пари джобове и чекмеджета, пък изкараха убиеца колегите му от чифлика - филипинец и двама африканци. Дамян често им налитал на бой и те не искали нито да работят заедно с него, нито да спят в една стая.

Гневни постове из социалните мрежи питат до колко може да се вярва на чужденците, дошли да изкарват прехраната си на Ботуша, и най-вече на българите. „Каква интеграция може да бъде възможна с такива хора“, коментира за „Ил Джорнале“ и регионалният съветник по сигурността и имиграцията Рикардо Де Корато. „Три години предполагаема интеграция не помогнаха на Борисов да се впише в социалната среда, тъй като отдавна крадеше пари от селската къща, където работеше“, допълва той. Според него общината в Милано трябва да прекрати интеграционните проекти, защото са рискови за хората, които приютяват чужденци.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.