0

П иесата „Земя, последно повикване“ от Марко Казагранде и Джани Лиотоне ще се играе на 29 март в Сатиричния театър. Постановката е на италианската театрална компания GTM с режисьор Джани Лиотоне.

Пиесата „Земя, последно повикване“ от Марко Казагранде и Джани Лиотоне ще се играе на 29 март в Сатиричния театър. Постановката е на италианската театрална компания GTM с режисьор Джани Лиотоне.

Освен него в спектакъла участват още Лино Мандиле, Роберта Феранте, Мартина Маизано, Тонино Педали, Федерика Сарти, Анджела Руджеро. Репетицията на една театрална трупа, протичаща сред врява и препирни, внезапно е прекъсната от появата на жена, твърдяща, че идва от бъдещето с мисията да предупреди света за неизбежния крах на живота на Земята. Сред подмятането на ободряващи шеги между скептичните актьори, място намират и размислите върху реалната перспектива за екокатастрофа. Финалът е своеобразен призив за действия, насочени към опазването на околната среда, за което всеки може да даде своя принос, дори с малки жестове и стъпки. Представлението ще се играе на италиански със субтитри на български език.