0

И талианка се обърна към музеи в Европа и света с предложение да изложи в някой от тях картина на Пабло Пикасо за 1 милион евро, която тя спечелила на лотария.

Италианка се обърна към музеи в Европа и света с предложение да изложи в някой от тях картина на Пабло Пикасо за 1 милион евро, която тя спечелила на лотария.

58-годишната Клаудия Боргоньо от град Вентимиля близо до Генуа в северната италианска област Лигурия участвала в благотворителна томбола на организацията с некомерсиална цел „Да помагаме на другите“, а късметлийският билет бил подарък от сина й Лоренцо. Според признанията на Боргоньо, на нея ще й е трудно да съхранява в домашни условия скъпата картина, а засега няма намерение да я продава. Ето защо е решила, че оцененото на 1 000 000 евро платно „Натюрморт“ може да стане част от експозицията на някой музей. „Не мисля, че ще я окача на стената вкъщи. Но с удоволствие бих я предоставила за излагане в музей, където и други хора биха могли да я видят и да й се насладят, да почувстват емоцията й“, казва дамата пред France Presse.

В рамките на същата благотворителна акция са били продадени над 51 000 лотарийни билети на сотйност 100 евро всеки. Сега 900 000 евро от тях ще бъдат преведени на бившия собственик на картината – колекционера Дейвид Нахмад, а 4,2 милиона ще отидат за благотворителност.