0

И талианците пренасят незаконно в Дубай десетки хиляди евро, като нямат равни в изобретяването на „тайници“, където да ги крият от митничарите.

Италианците пренасят незаконно в Дубай десетки хиляди евро, като нямат равни в изобретяването на „тайници“, където да ги крият от митничарите.

До този извод стигнаха медиите на Апенините, след като двама каръци бяха сгащени на летище Малпенса в Милано да изнасят незаконно за ОАЕ над 50 хил. евро. Тарикатите на средна възраст били „концентрирали“ многото пари в банкноти от по 500 евро, замаскирани доста умело в подредените в куфарите им няколко чифта маратонки и дебели книги.

            Но ако се вярва на влиятелния всекидневник „Кориере дела сера“, двамата мъже въобще нямало да бъдат хванати в крачка, ако не се били издали сами на иначе зорко бдящите на граничното КПП финансови ченгета. Защото когато дежурният митничар попитал преминаващия покрай него пасажер за Дубай „Имате ли пари в брой за деклариране?“, той отвърнал натъртено със сякаш заучен и дълго повтарян отговор: „Нося по-малко от 10 000 евро!“ Тоест имам по-малка сума, искал да даже, от тази, която според законите на Европейския съюз трябва да се декларира, само че никой не му бил задал въпрос точно за този отговор. Естествено мнителният по служба митничар и колегите му се усъмнили в пасажера - отворко, още повече, че към него се присламчил и започнал да го защитава ненужно неговият приятел и спътник. После служителите на реда разтарашили из основи прилежно подредените куфари на двамата и накрая разпрали хлабаво залепените два чифта маратонки в този на „отворкото“. Та от там униформените извадили десетки прилежно сгънати банкноти от по 500 евро, още толкова били поставени и между страниците на няколко дебели романа. Накрая митничарите преброили само в този куфар  40 950 евро, докато от този на приятеля-спътник 10 615 евро, пак скрити в кецове.

            Накрая освен че не отлетели за Дубай, двамата каръци - италианци не само олекнали с конфискуваните им в полза на държавата над 50 бона европейска пара, но ще трябва да плащат също така глоба  от 4 824 евро и да отнесат няколкомесечна условна присъда. В дописките си за случая медиите припомнят, че преди няколко дни пак на летище Малпенса в Милано е била изловена симпатична дама, която се опитала да пренесе незаконно през Турция в Нигерия 60 хил. евро, скрити пък в няколко картонени кутии със спагети.