0

З а втора поредна година варненското сдружение „Кашалот“ застава зад идеята за превръщане спирките на градския транспорт, които са едни от най-незабележимите места във Варна, в трибуна за млади автори.

За втора поредна година варненското сдружение „Кашалот“ застава зад идеята за превръщане спирките на градския транспорт, които са едни от най-незабележимите места във Варна, в трибуна за млади автори.

„Спирките на градския транспорт са места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме с поредния автобус или тролей. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори“, казват от „Кашалот“.

Тазгодишното издание на проекта „Спирка за разкази“ ще се проведе в рамките на месец и половина от 20 май до 30 юни с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Варна. В този период избрани спирки на градския транспорт в града ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение. Тази година темата е „А сега накъде?“.

„Кашалот“ кани млади и мотивирани автори да се включат в проекта, като изпратят свой разказ до 250 думи. Срокът е до 10 май. Пълна информация за участие и подаване на разказите може да се намери на страницата на проекта в интернет www.spirkazarazkazi.bg.

„Тази година ще се приемат и разкази на английски език. И не забравяйте да дадете заглавие на творбата си и да изпратите имената или псевдонима си“, напомнят организаторите от „Кашалот“. Освен във Варна, тази година проектът ще се осъществи още и в София и Пловдив.