0

И спанската благородничка Мириам де Унгрия стяга куфарите за България. Принцесата ще покаже своята колекция с авторски бижута в рамките на тазгодишната церемония по връчването на наградите „Златна игла“.

Испанската благородничка Мириам де Унгрия стяга куфарите за България. Принцесата ще покаже своята колекция с авторски бижута в рамките на тазгодишната церемония по връчването на наградите „Златна игла“.

Съпругата на покойния княз Кардам Търновски пристига у нас по покана на проф. Любомир Стойков. Тя е дизайнер и оценител в сферата на бижутерията.

Принцесата представя първата си линия още през 1991 г. Скоро след това тя инициира основаването на Испанската асоциация на оценителите на бижута заедно с група гемолози, а по-късно става и неин президент.

Вдъхновена от българската роза, през 2014 г. Мириам де Унгрия представя своята колекция „Сърца и рози“ в знак на почит към нашата страна и към любимия си.

Бижутата на принцеса Мириам де Унгрия са заредени с много нежност, рафинирана романтичност

и деликатна женственост. Тяхната оригиналност в съчетание с прецизност на изработката издават финес и изисканост – качества, които са така типични за принцесата. Радвам се, че тя откликна на моята покана и, че ще бъде важен гост на церемонията „Златна игла“, казва проф. Стойков.