0

И спания продължава да няма победа в груповата фаза на Евро 2020. „Ла Фурия“ завърши наравно 1:1 с Полша. Това е второ поредно равенство за Испания. В първата си среща испанците завършиха 0:0 с Швеция. От своя страна Полша спечели първата си точка и още има шанс да се класира за елиминациите.

Испания продължава да няма победа в груповата фаза на Евро 2020. „Ла Фурия“ завърши наравно 1:1 с Полша. Това е второ поредно равенство за Испания. В първата си среща испанците завършиха 0:0 с Швеция. От своя страна Полша спечели първата си точка и още има шанс да се класира за елиминациите.

"Ла Фурия" стигна до първия си гол на шампионата в 25-ата минута. Жерар Морено асистира за гол на Алваро Мората, който първоначално бе отменен заради засада и изглежда такава имаше. След преразглеждане с ВАР обаче, голът бе обявен за редовен реферът го зачете.

В самия край на първата част поляците можеха да изравнят. Далечен шут на Клих срещна страничната греда, а при добавката Роберт Левандовски изпусна, останал на няколко метра от вратата на испанците.

В 54-ата минута Полша успя да изравни. Роберт Левандовски с глава превърна в гол центрирането на Свидерски.

Само секудни по-късно Испания получи правото да изпълни дузпа. Доста спорно решение, защото Жерар Морено бе настъпен, но след като вече бе отиграл топката. Именно Морено застана зад топката и уцели страничната греда, а Алваро Мората при добавката пропусна от чиста позиция.

На  първо място в класирането е Швеция с 4 точки. Словакия е на втора позиция с 3 точки, Испания има 2, а Полша 1 точка.