Интернет сайт излъгал потребители със стотици хиляди евро

Интернет сайт излъгал потребители със стотици хиляди евро

Комисията за финансов надзор предупреждава потребителите и потенциалните инвеститори в България и в чужбина за измами в особено големи финансови размери от интернет сайт "Brokerz.com". 

От началото на годината в КФН са постъпили значителен брой жалби от български и чуждестранни граждани, които твърдят, че са изгубили пари от извършени измами от интернет платформата за онлайн търговия с финансови инструменти www.brokerz.com, както и свързаните с нея чуждестранни дружества: Group Polo Ltd. и Brokerz Ltd., регистрирано на Сейнт Винсент и Гренадини, и регистрираните в България дружества: "Кодексия" ЕООД, "ЕР ЕС ДИ БЪЛГАРИЯ" ЕООД, "ГЛОБЪЛ МАРКЕТИНГ КОНСУЛТ" ЕООД, "НОВА КОР" ЕООД, "НОВАКОР" ЕООД, и "ОЛМЕДИЯ" ЕООД. 

Комисията за финансов надзор предупреждава потребителите и обществеността, че посочените дружества нямат издаден от КФН лиценз за предоставяне на инвестиционни услуги и извършване на инвестиционни дейности по смисъла на закона. Посочените фирми нямат право да извършват подобна дейност на територията на България, както и да получават по свои банкови сметки парични средства от инвеститори с цел инвестирането им във финансови инструменти.

Комисията информира своевременно и с висок приоритет компетентните органи в България от изпълнителната и съдебната власт. Поради големия брой жалби за измами за стотици хиляди евро, КФН комуникира с надзорните органи на останалите държави членки на Европейския съюз и трети страни с оглед на факта, че в някои от жалбите се посочват измами в различни държави. 

КФН е информирала ДАНС, за да започне проверки заради съмнение за изпиране на пари през част от дружествата, свързани с Brokerz.com. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.