Въпреки PCR-те: Интензивен трафик на Кулата

Въпреки PCR-те: Интензивен трафик на Кулата

На ГКПП "Кулата" трафикът на леки автомобили е интензивен на изход за леки автомобили, съобщиха от ГД „Гранична полиция“ и уточниха, че информацията е към 18.00 часа.

На границата има колони с автомобили въпреки изискванията към преминаващите, въведени от Гърция.

Както по-рано Агенция Монитор съобщи, освен отрицателен PCR тест, се изисква и фактура за изследването. Освен това до 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция трябва да попълнят и електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес https://travel.gov.gr. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

На границата с Румъния: В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП "Никопол" и ГКПП "Кардам". Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. Трафикът на ГКПП "Дунав мост-Русе" и на ГКПП "Дунав мост-Видин" е нормален. Уведомяваме Ви, че в зоната на ГКПП Силистра ще се извършват ремонтни дейности на пътните платна, отводняването и тротоарната настилка в два етапа: I етап - на трасе вход, ще се работи от 15.07.2020 до 10.08.2020 II етап - на трасе изход, ще се работи от 11.08.2020 до 24.08.2020

На границата с Република Сърбия: На ГКПП "Калотина" трафикът е нормален. На ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Брегово", ГКПП "Стрезимировци" и ГКПП "Олтоманци" трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси. На границата с Република Северна Македония на ГКПП "Гюешево", ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево" трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП "Златарево" и ГКПП "Станке Лисичково". На границата с Република Турция: Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. На ГКПП "К. Андреево" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.