Интензивен трафик към Гърция и Румъния

Интензивен трафик към Гърция и Румъния

Трафикът е интензивен на границата с Румъния, както и на ГКПП "Калотина" и ГКПП "Кулата". Това съобщиха от ГД "Гранична полиция" за „Фокус“. Данните са към 18.00 часа.

На границата с Република Гърция:

На ГКПП "Кулата - Промахон" трафикът е интензивен на изход за леки автомобили.
Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода – Орменион" в двете посоки. На ГКПП "Маказа - Нимфея" се пропускат лекотоварни автомобили до 3.5 тона. През ГКПП "Илинден - Ексохи" и ГКПП "Ивайловград - Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната за ГКПП "Илинден - Ексохи" ще важи до 31 август 2020 г.
От 7 август 2020 г. на ГКПП "Маказа - Нимфея" и ГКПП "Капитан Петко войвода - Орменион" гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23.00 ч. до 07.00 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.
Влизането на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата – Промахон" и ГКПП "Маказа" - "Нимфея" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове "Кулата" и "Маказа".
До 31 август 2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

На границата с Румъния:

На ГКПП "Дунав мост - Видин" трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. На всички останали гранични пунктове трафикът е интензивен и в двете посоки за леки автомобили.
В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП "Никопол" и ГКПП "Кардам". Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

На ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили. На ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Брегово", ГКПП "Стрезимировци" и ГКПП "Олтоманци" трафикът е нормален.
От 00.00 ч. Сръбските гранични власти изискват наличието на отрицателен PCR тест за българските граждани на вход в Република Сърбия.

На границата с Република Северна Македония:

На ГКПП "Гюешево", ГКПП "Станке Лисичково" и ГКПП "Златарево" трафикът е нормален.

На границата с Република Турция:

Трафикът е нормален и в двете посоки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.