Всеки красив аквариум се нуждае от няколко устройства, които трябва да бъдат захранвани и контролирани. Захранващ блок и таймер биха могли да свършат тази задача, но новата система за аквариум Felix е предназначена да извършва това още по-добре, като акваристите могат да доплатят за 360-градусова подводна уеб камера, която позволява да наблюдават рибите си през приложение на телефона

Устройствата за аквариуми, като нагреватели, осветителни тела, помпи, хранилки, температурни и рН датчици, могат да се включат в главния захранващ модул и USB портовете на Felix. В зависимост от модела, варира и броя на контактите и портовете, от три контакта и два порта, до осем контакта и шест порта.

С помощта на съпровождащо приложение за iOS / Android потребителите могат да създават графици, които автоматизират действието на дадени устройства, например осветлението и хранилката, като ако е необходимо потребителите могат да управляват ръчно или дистанционно тези устройства. Приложението също така напомня за задачи като смяна на водата или липсата на храна, също така известява, ако нещо се обърка, като например драстични промени в температурата или химичния състав на водата.

Felix поддържа живота в аквариума и при прекъсване на електрозахранването, като допълнителна батерия осигурява захранване на всички устройства за 36 часа.


Системата предлага и допълнителна панорамна подводна камера, която заснема 2560 x 1280 видео с 30 кадъра в секунда. С достъп до тази камера от приложението, където и да се намират, потребителите могат да се потопят сред рибите си в аквариума. Дизайнерите работят и върху функция Health Cam, базирана на изкуствен интелект, която е предназначена за откриване на болести въз основа на външния вид на рибата, заснемана от камерата.

Другите функции включват съвместимост със Siri, Alexi и Google Home, както и функция за добавена реалност в приложението, която показва на потребителите как най-добре да подредят своя аквариум, според размера и формата му.


В момента, Felix е обект на кампания в Indiegogo. Залозите варират от $ 59 долара за модул с три кнтакта Felix Lite, до $ 245 за Felix Pro с осем контакта и камера.

 

 

По темата: Felix K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Интернет на ушите слуша звуците и следи движенията

Стените вече имат уши

Интернет на ушите слуша звуците и следи движенията

От години съществува Интернет на нещата (IoT), предоставящ интелигентна технология за дома. Посредством интелигентни устройства, контролиращи отоплението, осветлението и уредите или такива, които се контролират сами.

Nomad се изстрелва от тръба със сгъстен въздух

Противоракетна технология става общодостъпна

Nomad се изстрелва от тръба със сгъстен въздух

Един от начините да се обърка идваща ракета е, като се пусне рояк излъчващи радиочестоти дронове на пътя и. Това е целта на изстрелвания от тръбно оръдие Nomad, създаден от американския военноморски флот, който поканени търговските си партньори, за да адаптират дрона за собствените им нужди.

Unagi Scooter разполага с два електромотора

Електрическа тротинетка се справя с наклоните

Unagi Scooter разполага с два електромотора

Електрически задвижваните средства за придвижване в града се предлагат под всякаква форма, от малки автомобили за споделено пътуване до отдавани под наем велосипеди и тротинетки.