Всеки красив аквариум се нуждае от няколко устройства, които трябва да бъдат захранвани и контролирани. Захранващ блок и таймер биха могли да свършат тази задача, но новата система за аквариум Felix е предназначена да извършва това още по-добре, като акваристите могат да доплатят за 360-градусова подводна уеб камера, която позволява да наблюдават рибите си през приложение на телефона

Устройствата за аквариуми, като нагреватели, осветителни тела, помпи, хранилки, температурни и рН датчици, могат да се включат в главния захранващ модул и USB портовете на Felix. В зависимост от модела, варира и броя на контактите и портовете, от три контакта и два порта, до осем контакта и шест порта.

С помощта на съпровождащо приложение за iOS / Android потребителите могат да създават графици, които автоматизират действието на дадени устройства, например осветлението и хранилката, като ако е необходимо потребителите могат да управляват ръчно или дистанционно тези устройства. Приложението също така напомня за задачи като смяна на водата или липсата на храна, също така известява, ако нещо се обърка, като например драстични промени в температурата или химичния състав на водата.

Felix поддържа живота в аквариума и при прекъсване на електрозахранването, като допълнителна батерия осигурява захранване на всички устройства за 36 часа.


Системата предлага и допълнителна панорамна подводна камера, която заснема 2560 x 1280 видео с 30 кадъра в секунда. С достъп до тази камера от приложението, където и да се намират, потребителите могат да се потопят сред рибите си в аквариума. Дизайнерите работят и върху функция Health Cam, базирана на изкуствен интелект, която е предназначена за откриване на болести въз основа на външния вид на рибата, заснемана от камерата.

Другите функции включват съвместимост със Siri, Alexi и Google Home, както и функция за добавена реалност в приложението, която показва на потребителите как най-добре да подредят своя аквариум, според размера и формата му.


В момента, Felix е обект на кампания в Indiegogo. Залозите варират от $ 59 долара за модул с три кнтакта Felix Lite, до $ 245 за Felix Pro с осем контакта и камера.

 

 

По темата: Felix K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Дрона ще помага в спасителните операции на Rega

Дрон търси и открива изчезнали хора

Дрона ще помага в спасителните операции на Rega

Дроновете могат да извършват много дейности, от пръскане на насаждения до изучаването на дивата природа. Швейцарската организация за спасяване от въздуха Rega представи дрон, който е способен автономно да търси и открива изчезнали хора.

Кълнове и микро растения у дома със Cell One

Свежа супер храна през цялата година

Кълнове и микро растения у дома със Cell One

Днес, не всеки притежава или разполага с достъп до достатъчно земя за отглеждането на зеленчуци, което прави устройствата за вътрешно отглеждане привлекателна възможност за желаещите прясна продукция през цялата година. През годините се появиха различни варианти на домашни градини, сред които AeroGarden през 2006 г., Windowfarms през 2011 г. и впечатляващата OGarden, която беше подобрена по-рано тази година. Най-новата  градина за дневната се нарича Cell One.

All-Digital Edition идва с три игри

Microsoft с нова версия на Xbox

All-Digital Edition идва с три игри

Microsoft най-накрая представи официално най-добре пазената си тайна, конзолата без диск Xbox One S, която ще бъде пусната в продажба следващия месец. Наречена от компанията Xbox One S All-Digital Edition, конзолата ще се предлага с три предварително инсталирани игри.