Всеки красив аквариум се нуждае от няколко устройства, които трябва да бъдат захранвани и контролирани. Захранващ блок и таймер биха могли да свършат тази задача, но новата система за аквариум Felix е предназначена да извършва това още по-добре, като акваристите могат да доплатят за 360-градусова подводна уеб камера, която позволява да наблюдават рибите си през приложение на телефона

Устройствата за аквариуми, като нагреватели, осветителни тела, помпи, хранилки, температурни и рН датчици, могат да се включат в главния захранващ модул и USB портовете на Felix. В зависимост от модела, варира и броя на контактите и портовете, от три контакта и два порта, до осем контакта и шест порта.

С помощта на съпровождащо приложение за iOS / Android потребителите могат да създават графици, които автоматизират действието на дадени устройства, например осветлението и хранилката, като ако е необходимо потребителите могат да управляват ръчно или дистанционно тези устройства. Приложението също така напомня за задачи като смяна на водата или липсата на храна, също така известява, ако нещо се обърка, като например драстични промени в температурата или химичния състав на водата.

Felix поддържа живота в аквариума и при прекъсване на електрозахранването, като допълнителна батерия осигурява захранване на всички устройства за 36 часа.


Системата предлага и допълнителна панорамна подводна камера, която заснема 2560 x 1280 видео с 30 кадъра в секунда. С достъп до тази камера от приложението, където и да се намират, потребителите могат да се потопят сред рибите си в аквариума. Дизайнерите работят и върху функция Health Cam, базирана на изкуствен интелект, която е предназначена за откриване на болести въз основа на външния вид на рибата, заснемана от камерата.

Другите функции включват съвместимост със Siri, Alexi и Google Home, както и функция за добавена реалност в приложението, която показва на потребителите как най-добре да подредят своя аквариум, според размера и формата му.


В момента, Felix е обект на кампания в Indiegogo. Залозите варират от $ 59 долара за модул с три кнтакта Felix Lite, до $ 245 за Felix Pro с осем контакта и камера.

 

 

По темата: Felix K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Print Your City с лаборатория за 3D печат в Солун

Zero Waste Lab превръща изхвърлената пластмаса в улични мебели

Print Your City с лаборатория за 3D печат в Солун

В края на 2017 г., бе представена идея, която превръща пластмасови отпадъци в улични мебели, посредством 3D печат. Print Your City вече е преминала от пробни прототипи към проект градски мащаб със откриването на Zero Waste Lab в Солун, Гърция, където местните жители могат да отнесат пластмасовите си отпадъци, които да се превърнат в градски мебели.

Електрическо превозно средство с педали ще облекчи трафика в големите градове

Kia SEED се задвижва с педали

Електрическо превозно средство с педали ще облекчи трафика в големите градове

Kia представи експериментална система, която следи душевното състояние на пътниците, наблюдавайки израженията на лицето, сърцето и други показатели, миналата седмица на CES 2019. Автомобилната компания продължи със изненадите, представяйки превозно средство задвижвано посредством педали с електрическо подпомагане, което може да намери приложение в бъдещите интелигентни градове.

Модули предлагат различна употреба на телефона

Doogee S90 издържа при всякакви условия

Модули предлагат различна употреба на телефона

Китайската компания Doogee, стартира кампания в Kickstarter с достъпен, здрав и пълен с функции Android смартфон. S90 е водоустойчив, удароустойчив, прахоустойчив и с модулен дизайн, позволяващ прикрепването на аксесоари за нощно виждане, уоки-токи, допълнителна батерия и контролер за игри.