Инсталация, изградена от цветя, ще покаже Балабановата къща в архитектурния резерват „Старинен Пловдив” в нова светлина.

В живата картина могат до 18 април да се включат всички пловдивчани, които желаят и които закичат в макета от метална рамка, своето цвете. Инициативата се казва „Донеси цвят в Стария град”, съобщиха оттам.

Идеята да се направи инсталация от цветя по макет на емблематичната Балабанова къща в Стария град е по повод 50-годишнината от създаването на едноименния общински институт. В момента Балабановата къща представя на своите посетители два различни свята. Единият е светът на възрожденската епоха, в която ни отвеждат пищните дърворезбовани тавани, богатата на стилове мебелировка и алафрангите, а другият е светът на културата и изкуството.  Тя ще оживее още веднъж по един специален начин и с много обич  в седмицата преди Цветница, като бъде изградена от живи цветя, обясняват от „Старинен Пловдив”. Оттам канят пловдивчани да се включат, като всеки закичи цвете в живата инсталация. Всички материали за инсталацията са предварително осигурени от ОИ „Старинен Пловдив“ и партньори.

Инсталацията е поставена на Лапидариума в Стария град и закичването й с цветя ще продължи до 18 април.

 

По темата: стар град
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Вторите проби потвърждават замърсяване на река Юговска с цианиди

Силно завишени стойности на свободни цианиди показва анализът на водните проби, взети от незаконната тръба на утаителя към хвостохранилището - Лъки 2, съобщиха от областната управа в Пловдив. Данните от вторите проби показват, че водите на река Юговска са замърсени с 12 милиграма на литър при норма на отпадъчни води 0,1 милиграма/л. 

Полицията задържа двама заради замърсяването на реките Юговска и Чая

Управител на дружество и отговорник на хвостохранилище са задържани за срок до 24 часа в ареста на РУ Асеновград заради замърсяване на две реки край Пловдив, съобщиха от полицията в града. 

Незаконно заустване от хвостохранилище напълнило две реки с цианиди

Незаконно заустена тръба от хвостохранилище на предприятие край Лъки напълнила реките Юговска и Чепеларска с цианиди. Това установи извънредна проверка на Басейнова дирекция „Източнобеломоски район“ , РИОСВ-Смолян и лабораториите към Изпълнителната агенция по околната среда и водите в Пловдив и Смолян. На място проверката извършиха министърът на околната среда и водите Емил Димитров, областният управител на област Пловдив Дани Каназирева и експерти.