0

В   Перник се правят ремонти, аварии има, надявам се те да намалеят. Защото допълнителните спирания заради ремонтите водят до нови аварии. На този етап загубите на вода са все още големи в същите проценти като до момента. Големи участъци от мрежата се източват и това реално е загуба на вода.

В  Перник се правят ремонти, аварии има, надявам се те да намалеят. Защото допълнителните спирания заради ремонтите водят до нови аварии. На този етап загубите на вода са все още големи в същите проценти като до момента. Големи участъци от мрежата се източват и това реално е загуба на вода.

Това обясни пред БНТ шефът на ВиК Перник инж. Борислав Иванов. Днес окончателно пада водният режим в града, след като обемът на язовир Студена достигна обем от 21 млн. кубични метри. Перник вече е без воден режим

По думите на инженера, ремонтът на пречиствателната станция вече е към финал.

"Първият етап е към финал, до края на следващият месец ще бъде готов. Имаше малко забавяне заради водния цикъл, но вече всичко е наред. По водния цикъл в момента има процедури по избор на изпълнител.", обясни Иванов.

Той добави, че в началото на режима наистина водата е била с недобри качества, но "сега е добре".