Милиони потребители на Facebook и Instagram от Литва до Чили и от Аляска до Созопол изтръпнаха прединфарктно в откритието, че им е отнета свободата да лайкват, фийдват, споделят, докладват и инфлуенсират в нощта на 13 март. Хм... Датата сега я съобразих.

Наясно със собствената си значимост всички се стреснахме, че поради значимостта на това, което обнародваме невидимият Биг Брадър е посегнал на свободата да се разпореждаме с думите и, доколкото ги имаме, с мислите си. Част от аудиторията в зависимост от политическата си и обществена ориентация си набеляза и виновен цензор.

Всъщност обаче виновен е Зъкърбърг, Марк. Не може да има такъв Прометей, който ти идва с факла, ливва три туби бензин, пали всичко, дава ти светлината и после - щрак - потапя ни в мрак. Не сме готови за това, не сме съгласни, и няма да го позволим. Хората от по-старото поколение, преживяло ужасите и готиното на комунизма барабар с ученическите бригади и режима на тока през 1986 няма да позволим избирателно да ни пускат социалките за по 4-5 часа на ден - по квартали, градове и държави.

Безотговорно е през 2019 година Зъкърбърг, Марк, да се държи като управител на ВиК в провинцията, който изпраща на заседналите под душа СМС-и "Работим по отстраняването на аварията". Да не говорим, че сривът на Facebook по продължителност е такъв, че досега дори ВиК - Шумен щеше да е отстранил аварията.

Марк, приятел, пиша на теб, защото не знам кой отговаря за ремонта на Instagram, но така не може. Ние може да не умием сутрин лицето или зъбките, но няма как да излезем на работа, преди да сме пуснали първия статус и да сме си пожелали "Помози Бог" във фийда.

Съсипахте я тази държава, значи...

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Вълнения вдясно

ГЕРБ и СДС обявиха създаване на предизборна коалиция за съвместно участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Какво е интересното около тази коалиция? Първо, това е първата предизборна коалиция за национални избори, в която партията ГЕРБ участва.

Ако златната рибка беше офталмолог

Ако златната рибка беше хирург – офталмолог, маса поразии щаха да настъпят у нас. Направо, ще окьоравеем масово. Да ме прощава Уди Алън за заемката. Защото, нали знаете българинът обича да се пише нещастен. Дори да е добре устроен – със собствен дом, автомобил, деца, приети в университета, вярна жена и блага тъща, той пак ще мрънка.

Шеф под прикритие

Вместо да праща тайни клиенти да проверяват по гишетата как чиновниците обслужват гражданите, най-добре е вицепремиерът Томислав Дончев да се дегизира и като шеф под прикритие да се запознае лично с хорските тегоби.