Милиони потребители на Facebook и Instagram от Литва до Чили и от Аляска до Созопол изтръпнаха прединфарктно в откритието, че им е отнета свободата да лайкват, фийдват, споделят, докладват и инфлуенсират в нощта на 13 март. Хм... Датата сега я съобразих.

Наясно със собствената си значимост всички се стреснахме, че поради значимостта на това, което обнародваме невидимият Биг Брадър е посегнал на свободата да се разпореждаме с думите и, доколкото ги имаме, с мислите си. Част от аудиторията в зависимост от политическата си и обществена ориентация си набеляза и виновен цензор.

Всъщност обаче виновен е Зъкърбърг, Марк. Не може да има такъв Прометей, който ти идва с факла, ливва три туби бензин, пали всичко, дава ти светлината и после - щрак - потапя ни в мрак. Не сме готови за това, не сме съгласни, и няма да го позволим. Хората от по-старото поколение, преживяло ужасите и готиното на комунизма барабар с ученическите бригади и режима на тока през 1986 няма да позволим избирателно да ни пускат социалките за по 4-5 часа на ден - по квартали, градове и държави.

Безотговорно е през 2019 година Зъкърбърг, Марк, да се държи като управител на ВиК в провинцията, който изпраща на заседналите под душа СМС-и "Работим по отстраняването на аварията". Да не говорим, че сривът на Facebook по продължителност е такъв, че досега дори ВиК - Шумен щеше да е отстранил аварията.

Марк, приятел, пиша на теб, защото не знам кой отговаря за ремонта на Instagram, но така не може. Ние може да не умием сутрин лицето или зъбките, но няма как да излезем на работа, преди да сме пуснали първия статус и да сме си пожелали "Помози Бог" във фийда.

Съсипахте я тази държава, значи...

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Гласувай, дори на инат!

Европа на две скорости. Шенген. Миграция. Мониторинг. Евроскептицизъм. Пакет „Мобилност“. За много българи това са теми, които са се превърнали в клише. Смятат, че Европа е някъде там, а всъщност ние сме Европа.

Защото оттук покълва семето на знанието

Пъстро море от деца с усмихнати и грейнали от щастие лица, цветни балони и знаменца заляха улиците на големите български градове. Шествия с портретите на светите братя Кирил и Методий, окичени с венци и цветя, тържествени слова, песни, музика и веселие.

Абитуриентски бал или фестивал за ориенталски танци

Столичната община забрани оркестрите на площад „Ал. Невски“ по време на тазгодишните абитуриентски балове. Ето нещо, което наистина трябва да се адмирира. Не съм заядлив старец или мрънкащ киселяк, но това, на което през последните години се обърнаха абитуриентските балове у нас, може да бъде определено като „парвенюшка вакханалия”.