Индивидуалната оценка на хората с увреждания продължава да се прави по телефона

Индивидуалната оценка на хората с увреждания продължава да се прави по телефона

Индивидуалната оценка на потребностите на хората с увреждания ще продължи да се извършва по телефона. Това съобщиха  от Министерски съвет.

Правителството одобри промени в Методиката за извършване на индивидуална оценка на потребностите на хората с увреждания. Чрез промените се предвижда при обявена извънредна епидемична обстановка, изготвянето на индивидуалната оценка на потребностите за лична помощ да не се осъществява чрез личен контакт между социалните работници и хората с увреждания и да няма посещения в дома.

За тази цел социалните работници ще продължат при обявена извънредна епидемична обстановка да правят необходимите интервюта с хора с увреждания по телефона или електронната поща, разясниха още от ведомството. Измененията целят да продължи процесът по противоепидемичното предпазване и ограничаване на заразата сред гражданите, като същевременно се осигуряват условия да получат необходимата им асистентска подкрепа.

 Посещенията на социални работници в домовете на хора с увреждания за изготвяне на индивидуална оценка бяха прекратени по време на извънредното положение с цел ограничаване на контактите и предпазване от заразяване с вируса COVID-19. След отмяната на извънредното положение , организацията на работа на социалните работници ще остане в сила и при обявена извънредна епидемична обстановка. По този начин ще се гарантира изпълнението на противоепидемичните мерки за ограничаване на заразата сред гражданите и ще се гарантира тяхната безопасност. Същевременно няма да прекъснат дейностите по административните процедури, за да може хората с увреждания да получат необходимата им асистентска подкрепа.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.