0

И нцидент с фатален край се разигра на снимачната площадка на новия филм на Алек Болдуин - Rust. Американският актьор е в Санта Фе, където работи върху новото си заглавие. Камерата обаче спря да се върти, след като стана ясно, че актьорът е стрелял с реквизитен пистолет, с което е причинил смъртта на операторката Халина Хъчинс. Режисьорът Джоел Сауза също е ранен.

Инцидент с фатален край се разигра на снимачната площадка на новия филм на Алек Болдуин - Rust. Американският актьор е в Санта Фе, където работи върху новото си заглавие. Камерата обаче спря да се върти, след като стана ясно, че актьорът е стрелял с реквизитен пистолет, с което е причинил смъртта на операторката Халина Хъчинс. Режисьорът Джоел Сауза също е ранен.

Обаждането до бърза помощ се е състояло в четвъртък на обяд, съобщава сп. Variety. Хъчинс е откарана с хеликоптер до болница, но лекарите не са успели да се преборят за живота й. Сауза все още се възстановява.

Според информация на разследващите органи, двамата кинаджии са били простреляни именно от реквизитен пистолет, чийто спусък е натиснал Болдуин - актьор и продуцент на Rust. 68-годишният артист е бил разпитан вече, като целият е бил облян в сълзи, предават местните медии.

Все още няма арестувани, като не са повдигани и обвинения във връзка с трагичните събития. Въпреки това случаят все още не е обявен официално за инцидент, а униформените продължават разследването.