0

О т „Изправи се! Мутри вън!“ подават жалба до ЦИК за нарушение на закона от страна на ГЕРБ във връзка с техен агитационен материал в Турция. Това председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук.

От „Изправи се! Мутри вън!“ подават жалба до ЦИК за нарушение на закона от страна на ГЕРБ във връзка с техен агитационен материал в Турция. Това председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук.

Според нея има редица нарушения – използване на българския и турския флаг, агитация на турски език. "Сривът на доверие към Борисов в България той ще компенсира с гласове от Турция", каза тя. Поясни, че на вота в неделя във всички 112 секции в Турция ще има представители на „Изправи се! Мутри вън!“ и на „Има такъв народ“. 

"След посещението на Борисов при Ердоган, съвсем очаквано се появява агитация на турски език в Истанбул за кандидатите на ГЕРБ. Виждате Гюнай Хесмен - втори в листата на ГЕРБ в Разград и доскорошен областен управител. Другото лице е Илтер Бейзатов - син на управителя на ловното стопанство Паламара и втори в листата на ГЕРБ за Шумен. Лъсна истината за посещението на Борисов при Ердоган и за отношенията между ГЕРБ и ДПС. Бейзатов е доскорошен активист на ДПС", допълни Манолова.

Поясни, че ще следят за честността на изборите в Турция и ще изпратят хора, които да се противопоставят на манипулациите на вота.