0

С пециално устройство - дефибрилатор за кардиовертер (ICD) ще бъде имплантиран на датския национал Кристиан Ериксен. Той ще следи и регулира ритъма на сърцето, след като футболистът получи сърдечен арест по време на мача от Евро 2020 срещу Финландия в събота.

Специално устройство - дефибрилатор за кардиовертер (ICD) ще бъде имплантиран на датския национал Кристиан Ериксен. Той ще следи и регулира ритъма на сърцето, след като футболистът получи сърдечен арест по време на мача от Евро 2020 срещу Финландия в събота.

Това означава край на кариерата му както в "Интер", така и в Италия изобщо, защото в страната е забранено активни спортисти да имат такова нещо. 

Ериксен припадна на терена малко преди почивката и само бързата намеса на медицинския екип на стадион "Паркен" в Копенхаген спаси живота му. В момента той се възстановява в болница.

"След като Кристиан премина през различни изследвания на сърцето, беше решено, че той трябва да получи ICD", съобщи лекарят на датския национален отбор Мортен Бьозен.

Имплантируемият дефибрилатор за кардиовертер (ICD) е малко устройство, което следи и регулира ритъма на сърцето и се използва при грижа при някои видове аритмии. Когато устройството открие определен тип неравномерен пулс, специалният генератор изпраща електрически импулси до сърдечния мускул, които коригират сърдечния ритъм.

Подобно нещо носи и Дейли Блинд от "Аякс", който в момента е на финалите с тима на Нидерландия. В Италия обаче това е забранено, което означава, че ако Ериксен изобщо продължи да играе, няма да е на Апенините.