0

А встрийската Пенка се казва Франка и вече повече от месец е напуснала фермата, в която живее. Засега всички опити за залавяне на кравата ”терорист” са провалени, съобщава говедовъд. Франка вече е посочена като „крава на терора“, защото е наранила няколко пожарникари.

Австрийската Пенка се казва Франка и вече повече от месец е напуснала фермата, в която живее. Засега всички опити за залавяне на кравата ”терорист” са провалени, съобщава говедовъд. Франка вече е посочена като „крава на терора“, защото е наранила няколко пожарникари.

Засега всички опити за залавяне на кравата ”терорист” са провалени.

Терорист

Тази австрийска крава изглежда е взела за модел швейцарската си колежка Спахтли и нашата Пенка, които също бяха бегълки известно време.
Четирима пожарникари са ранени от Франка при първия опит за залавянето. Дори се е наложило на единия пожарникар да прекара известно време в болница. В момента кравата е в гора, на около два километра от родната си ферма.

Свобода

Привечер тя се появява отново и отново, но само за много кратко време. Прави се всичко възможно кравата да бъде приспана със зашеметяващ пистолет. Франка, въпреки че е на шест години и майка от няколко месеца, е напуснала пасището на 24 юли и явно свободата й допада – поне за сега.