0

Н а тържествена сесия на ОбНС Илко Стоянов Стоянов положи клетва и встъпи в длъжността кмет на община Благоевград. Председателят на Общинска избирателна комисия – Благоевград – адв. Мартин Бусаров обяви решението на комисията, от 5 юли 2021 година, с което Стоянов е избран за кмет.

На тържествена сесия на ОбНС Илко Стоянов Стоянов положи клетва и встъпи в длъжността кмет на община Благоевград. Председателят на Общинска избирателна комисия – Благоевград – адв. Мартин Бусаров обяви решението на комисията, от 5 юли 2021 година, с което Стоянов е избран за кмет.

В първото си слово като кмет на община Благоевград Стоянов каза, че тържествената сесия е пример за това как трябва да се развива общината: „Всички сме тук заедно и обединени. С тази енергия трябва да продължим напред. Благоевград може да е примерът, от който да започне промяната в национален мащаб“, заяви той. Временно изпълняващият длъжността кмет Ясен Попвасилев пък предаде на новия избраник символичния ключ на града.

Припомняме, че преди девет месеца на частичните местни избори представителят на ИТН Илко Стоянов победи т.нар. независим кандидат, подкрепен от БСП Румен Томов, който беше отстранен от длъжността кмет на Благоевград, защото не беше заличил фирмите си.