0

Щ атът Флорида е известен с топлия си и влажен климат, но тази година метеоролозите предвиждат една доста студена Коледа, което може да породи... падащи по главите на хората игуани, съобщава АФП.

Щатът Флорида е известен с топлия си и влажен климат, но тази година метеоролозите предвиждат една доста студена Коледа, което може да породи... падащи по главите на хората игуани, съобщава АФП.

"Много ниски температури се очакват за Коледа, между 0 и 4 градуса по Целзий, с възможност за падане на игуани", обявиха синоптиците в Маями.

Жителите на Слънчевия щат ще трябва да сменят бански и шорти с по-топли дрехи, като вниманието им ще бъде насочено и към небето заради падащи премръзнали игуани.

Когато температурите се окажат под 4 градуса по Целзий, споменатите студенокръвни гущери се вцепеняват и падат от дърветата. Тези влечуги не умират от студ, но се раздвижват, когато стане малко по-топло. Заплахата от "дъжд от игуани" е реална, тъй като популацията на този инвазивен за Флорида вид рязко се увеличи през последните години.

Последният подобен "валеж" беше регистриран през 2018 година, когато над Флорида се спусна студена вълна.