0

З а пореден път британската марка MINI пусна специална лимитирана версия на най-спортния модел MINI John Cooper Works, която носи допълнението GP от Grand Prix. Новото MINI John Cooper Works GP е вдъхновено от легендарните успехи на марката в автомобилния спорт, като в същото време е събрало в себе си състезателната есенция на модерното MINI. Лимитираният спортен модел ще бъде произведен в серия от 3000 екземпляра и олицетворява безкомпромисната динамика и мощност.

За пореден път британската марка MINI пусна специална лимитирана версия на най-спортния модел MINI John Cooper Works, която носи допълнението GP от Grand Prix. Новото MINI John Cooper Works GP е вдъхновено от легендарните успехи на марката в автомобилния спорт, като в същото време е събрало в себе си състезателната есенция на модерното MINI. Лимитираният спортен модел ще бъде произведен в серия от 3000 екземпляра и олицетворява безкомпромисната динамика и мощност.

Най-бързото и най-мощно MINI, създавано някога, олицетворява богато състезателно наследство, което се простира назад в продължение на пет десетилетия. Неговият 2,0-литров 4-цилиндров турбодвигател с 306 к.с. с въртящ момент от 450 Нм осигурява впечатляващи динамични показатели като максимална скорост от 265 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди.

Тягата се предава към предните колела чрез 8-степенната автоматична трансмисия с LSD-диференциал, благодарение на които можете да разчитате на максимално ускорение, сцепление и пъргавина. Чрез метални планки на волана, водачът може да превключва предавките собственоръчно.

Във външния вид на новото MINI John Cooper Works GP прави впечатление ниската предна част с широката следа, голямата предна броня и изпъкналите калници. Запазени са елипсовидните фарове и типичната за марката шестоъгълна радиаторна решетка. Спортното излъчване на предната част е подчертано от радиаторната решетка тип пчелна пита с лого GP и отворът в предния капак за постъпване на въздух в моторния отсек.

Отстрани MINI John Cooper Works GP има най-спортният досега силует с голямата предна броня и голям спойлер на покрива, които осигуряват оптимални аеродинамични качества. Сивият цвят металик на каросерията Racing Grey прелива между светло сиво и синьо-виолетово и придава на колата дълбочина.

Покривът и корпусите на външните огледала са лакирани в сребрист метален цвят. Всички типични хромирани елементи отпред, отстрани и отзад като емблемите на MINI, дръжките на вратите, капачката на резервоара и рамките на фаровете са в спортен черен гланц. Характерните спортни детайли и форми са подчертани с цветни акценти в блестящ червен или матово червен цвят металик.

Двуцветните 18-инчови олекотени ковани джанти пресъздават тънки спици. В задната част на MINI John Cooper Works GP формата на големия спойлер на покрива осигурява оптимално аеродинамично притискане. В средата на задната част на дифузьора са поставени блестящите двойни ауспухови накрайници от неръждаема стомана с голям диаметър.

Интериорът на новото MINI John Cooper Works GP комбинира свободолюбивия спортен дух на марката с мощни цветни акценти. Тъмната концепция на цветовете и материалите създава типично спортна атмосфера, като на определени места целенасочено изпъкват висококачествени цветни детайли.

В зоната около водача новото свободно стоящо дигитално арматурно табло на кормилната колона винаги осигурява интуитивно изобразяване на важните данни в зрителното поле на водача. За да се постигне възможно най-ниско собствено тегло, при новото MINI John Cooper Works GP задната седалка е отпаднала. Червената напречна греда зад предните седалки е характерна за състезателните коли, а големият надпис GP на задния панел.